İsveç, Kore yarımadasındaki krizi çözmeye hazır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İsveç, Kore yarımadasındaki krizi çözmeye hazır
16 Mar 2018 / Cum 16:26
/ 168 Kez Okundu
| |

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, İsveç’in Kore yarımadasındaki gerginliği çözmek için yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, İsveç’in Kore yarımadasındaki gerginliği çözmek için yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho’nun İsveç’e yaptığı 2 günlük kritik ziyarete ilişkin İsveç’ten açıklama geldi. İsveç Başbakanı Stefan Lofven, “Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, İsveç’te Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom’la görüşüyor. Yardımcı olabilirsek, bundan bir şey çıkar, bu yüzden bunu yapacağız” dedi.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, dün akşam 2 günlük resmi ziyaret için 4 kişilik bir heyetle İsveç’e gelmişti. Ri, dün akşam saatlerinde bir araya geldiği İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom ile bugün de görüşecek.
Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un görüşmesinin tarafsız ülke İsveç’te yapılması bekleniyor. Kuzey Kore Dışişleri Bakanının İsveç ziyareti bu görüşmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.