İZMEK deri çanta yapım kursu eğitime başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İZMEK deri çanta yapım kursu eğitime başladı
14 Mar 2018 / Çar 11:45
/ 100 Kez Okundu
| |

İzmit Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZMEK tarafından açılan deri çanta yapım kursunda 30 kursiyer eğitim almaya başladı

İzmit Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZMEK tarafından açılan deri çanta yapım kursunda 30 kursiyer eğitim almaya başladı.
İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ( İZMEK) yeni branşta kurslar açmaya devam ediyor. Her geçen gün büyüyerek vatandaşların meslek sahibi olmasını amaçlayan İZMEK, deri çanta yapımı kursu açtığını açıkladı. Belsa Plaza’da bulunan kursta 30 kursiyer eğitim görmeye başladı. 144 saat sürecek olan eğitimlere katılan kursiyerler, ham derileri kullanarak şık tasarımlı ve her biri ünlü mağazaların vitrininde sergilenecek nitelikte çantalar yapıyorlar.
İnsanlık tarihi kadar eski olan dericiliğin her zaman gözde olduğunu söyleyen İZMEK yetkilileri, “Sümer, Asur, Mısır, Yunan ve Hint medeniyetlerinde önemli yer tutan dericiliğin piri Çin Prensi Sin-Tang kabul edilmiştir. Deri, eski Türklerce de kullanılmaktaydı. Sandıklar, hurçlar, kapı perdeleri vb. yapımında ana madde olarak deriden yararlanılırdı. Derinin güzel sanatlardaki yeri de oldukça eskidir. Türkler kızgın sivri demirle deri üzerine resimler ve bezemeler işlerler, derinin yüzünü boyar ve yaldızlarlardı. Günümüzde bu işlem daha gelişmiş aletlerle yapılıyor ve pirogravür adı verilmektedir. İZMEK bünyesinde açılan kursta küçük deri parçaları değerlendirilip çanta, kemer, takı, toka yapımında kullanılıp çeşitli aksesuar yapılabiliyor. Kullanılan motifler ise Türk motifleridir” dediler.
Yasemin Akbulut gözetiminde devam eden kursa katılan kadınların oldukça gayretli ve istekli oldukları kaydedildi. Kurs ile ilgili bilgi veren Akbulut, “Kursiyerlerimize, derinin tarihçesi, kullanım alanları, yapım teknikleri, deride kullanılan motifler, kullanılan malzemeler, deri çeşitleri, gibi deri ve dericilik hakkında genel bilgilerle deriyi ve dericiliği tanımalarını bilmelerini sağlıyoruz. Deriyi tanıyan kursiyerlerimizle vakit kaybetmeden deri çanta ve aksesuar yapımına başlıyoruz. Derslerimiz renk, çanta tasarımı, elde birleştirme, kösele çanta, el sanatları ürünlerinin bakımı ve korunması konularını içeriyor. Kursiyerlerimizin ilgisi ve gayreti memnuniyet verici” diye konuştu.
Kursu başarıyla bitirenlerin, çanta yapım atölye ve imalathanelerinde kolaylıkla iş bulabilecekleri kaydedildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.