İzmir’den Manisa’ya sanat köprüsü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İzmir’den Manisa’ya sanat köprüsü
09 Mar 2018 / Cum 12:45
/ 23 Kez Okundu
| |

İzmirli kadın girişimci Ayşegül Güler, Mavişehir’den sonra ikinci sanat okulunu Manisa’da açtı

İzmirli kadın girişimci Ayşegül Güler, Mavişehir’den sonra ikinci sanat okulunu Manisa’da açtı. Açılış İzmir ve Manisa esnaf teşkilatı üyelerini bir araya getirdi. Yetişkin ve çocuk eğitimi üzerine hizmet verecek olan Artico Senfoni adlı özel eğitim kurumunda, ebeveynler için spor salonu da dizayn edilmiş durumda.

İzmirli kadın girişimci Ayşegül Güler, Mavişehir’den sonra ikinci sanat okulunu Manisa’da açtı. Eğitim kurumunun açılışına Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanvekili Selehattin Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin ile Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın’ın yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından eğitim kurumunu gezen davetliler, kurslar hakkında bilgi aldı.

"Benzer bir okul yok"
Manisa’da benzer bir okulun bulunmadığına dikkat çeken kadın girişimci Ayşegül Güler, "Yaptığımız araştırmalarda böyle bir açık tespit ettik. Eğitim kurumumuzun bulunduğu yer ana okullarının yoğun olduğu bir bölge. Çocukların sosyalleşmesine, psikolojik ve bedensel gelişimlerine önemli katkılar vereceğimize inanıyoruz. Baleden gitar, piyano, bateri, flüt gibi enstrümanların eğitimini düzenleyeceğiz. Evlatlarını okulumuza getirecek ebeveynleri de unutmadık. Spor salonlarımız vasıtasıyla anne babalar da sağlıklı bir yaşam için bizden destek alabilecekler" dedi.

"Bu tür açılışlar topluma moral kazandırıyor"
Günün zor ekonomik şartları altında açılan her işyerinin desteklenmesi gerektiğini kaydeden İESOB Başkanvekili Selehattin Arslan ise, "Her açılan işyeri istihdam ve ekonomiye katma değer sağlıyor. Üreten, ticari sirkülasyon oluşturan, insanlara iş ve aş olanağı sağlayan işletmelerin desteklenmesi her kesimin görevi. Bu işletmelerin kadın girişimciler tarafından hayata geçirilmesi ise ayrı bir önem taşıyor. Kadınların ekonomiye kazandırılmasının gündemde olduğu bir dönemde bu tür açılışlar topluma moral kazandırıyor. Medeni cesareti ve girişimcilik ruhunu layıkıyla yaşatmasından dolayı Ayşegül Güler’i kutluyorum" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.