İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan:

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan:
21 Kas 2017 / Sal 12:16
/ 97 Kez Okundu
| |

Kocaeli (İHA) Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Afrika’da, Filistin’de, Suriye’de Irak’ta dünyanın hiçbir yerinde açlıktan, hastalıktan, zulümlerden çocuklar ölsün istemiyoruz” dedi

Kocaeli (İHA) Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Afrika’da, Filistin’de, Suriye’de Irak’ta dünyanın hiçbir yerinde açlıktan, hastalıktan, zulümlerden çocuklar ölsün istemiyoruz” dedi.
İzmit Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde çocuklara haklarının anlatılıp eğlendirildiği etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Havzullah Yaydemir, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Doğan, “Çocuk dostu belediyenin çocuk dostu belediye başkanı olarak çocuklarımız bizim için çok önemlidir. Çocukların hakları, dünya ve insanlık var olduğundan bu yana hep vardır. Peygamber Efendimiz, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü dönemlerde, kız erkek ayırmadan çocukları sırtında gezdirmiştir. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de bu durum hiçbir zaman değişmemiştir. Öğleki biz, tarihte ilk defa çocuklarına bayram hediye eden bir milletiz. Çocuklarımız bizim hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Çocuklarımızı gözümüzden bile sakınırız. Özellikle anneler çocukları için canlarından can vermeye her zaman hazırdırlar. Biz millet olarak dünyadaki bütün çocukları seviyor, hakkını ve hukukunu korumaya çalışıyoruz. Afrika’da, Filistin’de, Suriye’de Irak’ta dünyanın hiçbir yerinde açlıktan, hastalıktan, zulümlerden çocuklar ölsün istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kendisinin de çocuk doktorluğu yaptığını belirten Başkan Doğan, “Yıllarca çocuk doktorluğu yapmış bir olarak, bir annenin çocuğuyla ilgili hislerini en fazla hissedecek biriyim. Belediye başkanlığı görevimde de bu hassasiyetle çalışıyor, çocuklarımızı her zaman önceliğimiz olarak görüyoruz. Çocuk Hakları Masası ve okulunu ülkemizde hatta Avrupa’da ilk kuran belediyeyiz. Çocuk oyun sokağı, aquapark, yüzme havuzu, çocuk sinemaları, çocuklara basketbol topu, bisiklet ve tablet hediye eden Türkiye’nin çocuk dostu belediyesiyiz” dedi.
Millet olarak binyıllardır verdiğimiz mücadelenin bugünde devam ettiğini ve bu mücadelede çocuklarımıza büyük görevler düştüğünü de vurgulayan Başkan Doğan, "Yurdumuzu parçalamak, bölmek isteyenler mücadelelerine devam ediyorlar. Anadolu’yu işgal ettikleri zaman, Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının mücadeleleriyle ülkemizi kurtuldu. Aynı mücadele bugün de Cumhurbaşkanımız Başkomutanlığında devam ediyor. Ülkemizi bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı, çok çalışarak, çok okuyarak, bayrağımızın daha yukarılarda dalgalanması için başarılar elde ederek vereceğiz. Biz istiyoruz ki, çocuklar, analar ağlamasın, çocuklar hep mutlu olsun. Bütün çocuklarımızın günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de konuşmasında çocukların gününü kutlayarak çocuklara verdiği önem ve hayata geçirdiği projeler için Başkan Doğan’ teşekkür etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.