İzmit’te çevre eğitimleri devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İzmit’te çevre eğitimleri devam ediyor
13 Mar 2018 / Sal 10:32
/ 36 Kez Okundu
| |

İzmit Belediyesi tarafından okullardaki öğrencilerin çevreye duyarlı şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimler tüm hızıyla sürdürülüyor

İzmit Belediyesi tarafından okullardaki öğrencilerin çevreye duyarlı şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimler tüm hızıyla sürdürülüyor.
İzmit Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verilen çevre eğitimleri devam ediyor. Gönüllü çevre mühendislerinin de destek verdiği eğitimler, Saraybahçe İlkokulu, Zübeyde Hanım İlkokulu, Gündoğdu İlkokulu, Solaklar İlkokulu, 50.Yıl Cumhuriyet İlkokulu, Akçakoca İlkokulu, Şehit Ümit Balkan İlkokulu, Ertuğrul Gazi İlkokulu, Kocatepe İlkokulu, Dr. Ferdi Koçal İlkokulu ve İzmit Şehit Özcan Kan Fen Lisesi’nde devam etti. Toplam 11 okuldaki çevre eğitimlerine bin 325 öğrencinin katıldığı kaydedildi. Afiş ve broşürlerle desteklenen eğitimlerde öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatılıyor.
Eğitimler sırasında öğrencilerden öğrendiklerini annelerine de aktarmalarını isteyen çevre mühendisleri, “Dünyadaki kaynaklar oldukça sınırlıdır. Bu kaynakları tasarruflu kullanmalıyız. Atık kağıtları, bitkisel yağları, elektronik atıkları, kullanılmış lastikleri, cam atıklarını çöpe atmayalım. İzmit Belediyesi olarak bunları toplayarak geri dönüşümünü sağlayıp ekonomiye katkıda bulunuyoruz. 1 ton kağıt için 17 adet yetişmiş ağaç kesilmektedir. Şayet bizler kullandığımız kağıtları geri dönüşüm kutularında biriktirirsek ağaçların da kesilmesini önlemiş oluruz. Her atığın çöp olmadığını unutmayalım” dediler.
Yetkililer, eğitimler sayesinde İzmit’te sayıları on binleri bulan çevreye duyarlı bir gençlik yetiştiğini söylediler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.