Kaçakçılık polisinden milyonluk sigara operasyonu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
01 Şub 2018 / Per 19:21
/ 31 Kez Okundu
| |

Fatih’te bir iş hanına düzenlenen operasyonda piyasa değeri 1 buçuk milyon olan binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi

Fatih’te bir iş hanına düzenlenen operasyonda piyasa değeri 1 buçuk milyon olan binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaradan sağlanan gelirin terör örgütlerinin finansında da kullanıldığı öğrenildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih’te kaçak sigara tacirlerine büyük bir operasyon yaptı. Kaçakçılık ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Mercan Mahallesi’ndeki 6 katlı bir iş hanının en üst katının kaçak sigara deposu olarak kullanıldığını belirleyerek harekete geçti.

Çatıda duvarların arasındaki bölmelerde kaçak sigara ele geçirildi
Operasyonda kullanılan detektör köpek kaçak sigaraların yerini tek tek belirledi. Bunun üzerine duvarlar balyozla kırıldı. Çatıda yapılan bölmelerin içine saklanan milyonlarca lira değerindeki kaçak sigaralar polis tarafından tek tek ortaya çıkarıldı. Kaçak sigara tacirlerinin, sigaraları saklamak için çatı katında duvarlar arasında bölme yaptıkları, kapıların da belli olmaması için duvarın içine mekanizma yapılıp tuğla ile örtüldüğü görüldü.
Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 7 kişiden 3’ünün daha önce yine aynı suçtan kaydı bulunduğu ve arandığı tespit edildi. Kaçak sigaradan sağlanan gelirin terör örgütlerinin finansında da kullanıldığı öğrenildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.