KADEM Niğde Temsilcisi Gülçin Güç Yaşar, "Kadın etkinliğinin arttırmak hedefindeyiz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KADEM Niğde Temsilcisi Gülçin Güç Yaşar,
06 Mar 2018 / Sal 13:36
/ 55 Kez Okundu
| |

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Niğde Temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinleri kapsamında kahvaltıda bir araya geldi

Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM) Niğde Temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinleri kapsamında kahvaltıda bir araya geldi.
Niğde Protokolünün eşlerinin de yer aldığı etkinlikte konuşan KADEM Niğde Temsilcisi Gülçin Güç Yaşar, donanımlı lider girişimci kadınların, içinde bulundukları toplumu ve tüm dünyayı dönüştürülüp güçlendireceğini belirtti.
Yaşar: “Biz kadınlar sürdürülebilir hedeflerle kadının toplumdaki rolünü güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu yolda çalışmaya devam edeceğiz. Bizim daha yapacak çok işimiz var, medyada, akademide, bürokraside, siyasette, sanatta, iş dünyasında kadın etkinliğinin arttırmak hedefindeyiz” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşları ve iş dünyasının destekleriyle özellikle son yıllarda kadının rolünün önemi büyük oranda arttığını belirten Yaşar: “Yasal olarak kadınlarımızın mağduriyetini giderici çok önemli adımlar atılmış ve kadın problemlerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır. Gelinen noktayı biz KADEM olarak yeterli görmüyoruz. Mücadelemize devam ederek, kadınlarımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü adımların atılmasını destekleyeceğiz’’ diye konuştu.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Şimşek ise, kadına yönelik şiddetin sıkça konuşulduğu şu günlerde 8 Mart’ın daha fazla önem kazandığını söyledi.
Şimşek konuşmasında şunları söyledi: “Bizler Kadınlar olarak; toplumsal, ekonomik, siyasal konumlarımızı geliştirmek, ayrımcılığı ve önyargıları yok etmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere ,sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar tüm kesimlerin ön saflarında aktif olarak yer almalıyız. Millet ve Devlet yapımızın odağında yer alan,tüm zor şartlarda fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanın da çalışmalarıyla elde ettiği başarıları gerek görsel ve yazılı medyada gerekse yakın çevremizde birebir takip etmekte ve gururlanmaktayız. Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımızın, çeşitli olumsuzluklarla baş başa kalması bizleri derinden üzmektedir. Özellikle de kadına yönelik şiddetin sıkça konuşulduğu şu günlerde 8 Mart bizler için daha da fazla önem kazanmıştır. Kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınların maruz kaldığı ekonomik haksızlıkların giderilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi hepimizin temennisidir. Bu konuda biz kadınlara büyük görevler düşmektedir. En önemli ve öncelikli görevimiz Eğitim olmalıdır” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.