Kadınlara iş gücünde katılım sağlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kadınlara iş gücünde katılım sağlandı
02 Mar 2018 / Cum 11:12
/ 61 Kez Okundu
| |

Şanlıurfa’ya bağlı Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, parti üyeleriyle birlikte ev ziyaretleri devam ediyor

Şanlıurfa’ya bağlı Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, parti üyeleriyle birlikte ev ziyaretleri devam ediyor.
Ziyaretlerinde, 16 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin kadınlara yönelik hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Huriye Biter, bu dönemde kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda daha fazla söz sahibi haline geldiğini ifade etti. Kadınların özellikle siyasette aktif rol oynadıklarına dikkat çeken Biter, kadın, çocuk ve engellileri korumaya yönelik yapılan ‘pozitif ayrımcılık’ düzenlemeleri üzerinde durdu.
"İş gücüne katılım arttı"
"İstihdam, sosyal güvenlik, gir imcilik, doğum izini" gibi kadınları direkt ilgilendiren birçok konuda AK Parti hükümetinin önemli adımlar attığını dile getiren Biter, 2002’de yüzde 27,9 olan kadınların gücüne katılım oranının 2013 yılında yapılan çalışmalarla yüzde 30,8’e yükseldiğini kaydetti. 2010-2014 döneminde 1,5 milyon kadına yeni imkanı sağlandığını ifade etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.