Kanaat önderlerinden ‘Okuma Yazma Seferberliği’ne destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kanaat önderlerinden ‘Okuma Yazma Seferberliği’ne destek
12 Mar 2018 / Pzt 17:24
/ 69 Kez Okundu
| |

Muş’ta kanaat önderleri tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı "Okuma Yazma Seferberliği"ne destek amaçlı bir toplantı düzenlendi

Muş’ta kanaat önderleri tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı "Okuma Yazma Seferberliği"ne destek amaçlı bir toplantı düzenlendi.
Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, kanaat önderlerinin yanı sıra Muş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, Muş İl Müftü Vekili Abdulhak Akpolat, muhtarlar, din ve öğretim görevlileri katıldı. Düzenlenen toplantının amacı ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan kanaat önderi Gıyasettin Seçkin, bu programın Türkiye çapında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gelişen okuma-yazma seferberliği projesi olduğunu söyledi. Toplantının temel amaçlarına da değinen Seçkin, " Kanaat önderleri olarak toplumda bu konuda bilgilendirme, yönlendirme yapmak ve halkımızı, kadınlarımızı, kızlarımızı bu manada teşvik etmek manasında muhtarlarımıza, sivil tolum kuruluşlarına önerilerde bulunarak, onları teşvik etmektir. Burada kanaat önderi olarak STK’larımıza diyoruz ki; bu taşın altına elinizi koyun ve bu manada halkı bilinçlendirelim. Okuma-yazması olmayan insanlarımızı teşvik edip, milli eğitimimize yardımcı olalım. Biz kanaat önderleri olarak, toplum olarak okuma-yazma seferberliğini destekliyoruz" dedi.
14 yaş ve üzeri okuma-yazma bilmeyen herkesin gerçekleştirilen okuma-yazma programına katılabileceğini belirten Muş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik ise, "Bir kişi de olsa onların ayağına gidip, bu okuma-yazma kursundan faydalanmalarını sağlatıyoruz. Türkiye genelinde inanıyorum ki Muş, şu anda çok iyi bir yerde. Bu çalışmanın nerelere ulaşması gerekiyorsa kanaat önderlerimiz, özellikle müftümüz, imamlarımız, belediye başkanımız bu çalışmaya büyük bir katkı sağladılar. Gidilmedik köy, gidilmedik mezra kalmayacak. Muş için hedeflenen okuma yazma oranını yakalamak, yükseltmek ve bunu başarmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
Toplantı, istişare ve görüşmelerin yapılması ile sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.