Karşıyaka’ya yeşil örtü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Karşıyaka’ya yeşil örtü
07 Mar 2018 / Çar 14:43
/ 80 Kez Okundu
| |

Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 4 yılda 70 bin fidanı toprakla buluşturdu, 51 yeni park yapıldı

Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 4 yılda 70 bin fidanı toprakla buluşturdu, 51 yeni park yapıldı.
Doğayı korumaya yönelik projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ilçenin dört bir yanında 4 yıldır sürdürdüğü ağaçlandırma çalışmaları sonucunda 70 bin yeni fidanı toprakla buluşturdu. Birçok mahallede yeni ağaçlandırma alanları oluşturan Karşıyaka Belediyesi, yeni evlenen her çift için bir fidan dikilerek kurulan Mutluluk Ormanı sayısını da 3’e çıkardı.
Karşıyaka Belediyesi, fidanların yanı sıra yaklaşık 40 bin çalı ve yüz binlerce çiçekle de kenti hem yeşillendirdi hem güzelleştirdi. Ayrıca, 4 yılda 51 yeni park ve yeşil alan halkın hizmetine sunuldu. Mevcut 40 parkın revizyonu yapılırken, 66 parkın çocuk oyun ünitesi ve alanı yenilenerek daha sağlıklı ve çağdaş hale getirildi.

“Bina değil, ağaç dikiyoruz”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bina değil ağaç diken bir belediyecilik anlayışına sahibiz. 4 yılda doğayı ve yeşili koruyan bir belediyecilik anlayışıyla çalıştık ve binlerce ağaç diktik. Yeşil alan oranımızı artırmaya, daha çok alana ağaç dikmeye ve kentimizi yılın her döneminde çiçek gibi yapmaya özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha yeşil bir Karşıyaka bırakacağız” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.