Kars’ta, öğrencilere Sarıkamış ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Çizgi Romanı dağıtıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kars’ta, öğrencilere Sarıkamış ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Çizgi Romanı dağıtıldı
09 Şub 2018 / Cum 12:35
/ 122 Kez Okundu
| |

Kars Valiliği’nin hayata geçirdiği ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın destek verdiği, baskıları tamamlanan “Sarıkamış 1914 ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa” Çizgi Romanları öğrencilere dağıtıldı

Kars Valiliği’nin hayata geçirdiği ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın destek verdiği, baskıları tamamlanan “ Sarıkamış 1914 ve Gazi Ahmet Muhtar PaşaÇizgi Romanları öğrencilere dağıtıldı.
Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle hayata geçirilen ve telif hakları da Kars Valiliği’ne ait olan “ Sarıkamış 1914 ve Gazi Ahmet Muhtar PaşaÇizgi romanları ilkokul 4-5 ve orta 1’inci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak verildi. Böylece öğrencilerin Kars’ta cereyan eden olayları okuyarak öğrenmesi sağlanacak.
Kars Valisi Rahmi Doğan, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile birlikte İsmet Paşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Şehit Okan Koç İmam Hatip Ortaokulu’nda çizgi romanların dağıtımını yaptı. Öğrencilere çizgi romanları okumaları tavsiyesinde bulunan Doğan, bu şekilde çocukların tarihi ve yaşanan olayları daha iyi öğreneceklerini belirtti.
İlk etapta çizgi romanlardan 5 bin adet bastırdıklarını ifade eden Vali Doğan, “ Çizgi Romanları proje kapsamında çizdirdik ve baskısını yaptırdık. Her birinden 5 bin adet bastırdık. İlkokul 4-5 ve aorta 1’lere dağıtacağız. Bu büyük bir ihtimalle yetmeyecek. Çünkü talep fazla, bunun telif hakkını biz valilik olarak aldığımız için bunu bastırarak devam ettireceğiz” dedi.
SERKA’dan destek alarak projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Doğan, “ Çizgi roman yaptırdık. Sarıkamış ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa’yı bastırdık. Harakani Hazretleri yazılıyor. Çizilmek üzere, onunda dağıtımını yapacağız. Öğrencilerimize ücretsiz dağıtacağız. Tamamı bizim valiliğimizin projesi, Serhat Kalkınma Ajansı SERKA ile finansmanı SERKA’dan aldık. Çocuk bu bölgede doğmuş büyümüş ama bu bölgenin olaylarını bilmiyor. Bunların tamamı çizgi roman mantığı var ama içindekilerin tamamı da gerçek bilgilere dayanmaktadır. Dolayısıyla hem çocuğa bilgi veriyor, hem de çoğun çok rahat bir şekilde okumasını sağlayacağız” diye konuştu.
Daha sonra bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Rahmi Doğan, kitap dağıtımı yaptığı okullarda öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenlerin fikirlerini de alan Doğan, daha sonra okuldan ayrıldı. Vali Doğan, ayrıca öğrencilere süt dağıtımı da yaptı.
Kars Valiliği’nce çıkarılan Çizgi Romanlarda Sarıkamış Harekatı ve 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nın Kafkasya cephesi komutanı, asker, gökbilimci, yazar, eğitimci ve devlet adamı Gazi Ahmet Muhtar Paşa’nın hayatı anlatılıyor.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.