Kartepe Belediyesi’nden kadınlara iş güvenliği eğitimi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kartepe Belediyesi’nden kadınlara iş güvenliği eğitimi
08 Mar 2018 / Per 13:07
/ 34 Kez Okundu
| |

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü tarafından KAR-MEK kurslarındaki kadın kursiyerlere, ev kazalarından korunma yolları ve ilkyardım konusunda eğitim verildi

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü tarafından KAR-MEK kurslarındaki kadın kursiyerlere, ev kazalarından korunma yolları ve ilkyardım konusunda eğitim verildi.
Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü, Kartepe Meslek ve Eğitim Kursları (KAR-MEK)’ eğitim gören kadın kursiyerlerine çeşitli branşlarda eğitim vermeye başladı. Ev kazalarından korunma yolları ve ilkyardım konusundaki ilk eğitim, Hasanpaşa Mahalle Konağı’nda Kartepe Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Gizem Duygu Coşan tarafından verildi.
Ev kazalarının ötehlikelerine önem çeken İş Güvenliği Uzmanı Coşan, “Ülke genelinde yapılan araştırma sonucunda 112 Acil Sağlık Hizmetlerine yapılan çağrıların yüzde 54’ünü ev kazaları, ev kazalarının yüzde 79’nu bebek ve çocukların yaralandığı kazalar oluşturur. Son 5 yılda 120 bin çocuk ev kazası sonucu hastaneye müracaat etm ve bunlardan 2 bini hayatını kaybetm tir” dedi.
“Çocuklar, büyüklerin hareketlerini izler ve onları taklit ederler” diyen Coşan, “Bu nedenle emniyetli hareket ederek çocuğa örnek olun ve nasıl davranması gerektiğini sık sık anlatın. Çocukları yalnız bırakmayın. Ev kazalarındaki çocuk yaralanmalarının yüzde 90’ı çocuklar yalnızken oluşmaktadır. Evde, dolu ve kilit altında olmayan silah bulundurmayın. Yutulabilecek küçük nesneleri ulaşabileceği yerlere koymayın. Oyuncakların küçük parçalarının çıkmaması için oyuncak seçimine dikkat edin. Plastik torba, ip, kablo, iğne, çivi, bıçak, jilet, tornavida, cam eşya, ilaç gibi zararlı olabilen cisimleri ulaşabileceği alanlardan kaldırın” diye konuştu.
Eğitim sonunda konuşan KAR-MEK kursiyerleri, eğitim almalarını sağlayan ve her konuda destek veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ettiler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.