Kartepe’de “Düşünen Gençlik Üretiyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kartepe’de “Düşünen Gençlik Üretiyor”
06 Mar 2018 / Sal 10:30
/ 34 Kez Okundu
| |

Kartepe Belediyesi ve TÜGVA Kocaeli iş birliğinde Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) kapsamında “Düşünen Gençlik Üretiyor” projesi hayata geçiyor

Kartepe Belediyesi ve TÜGVA Kocaeli iş birliğinde Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) kapsamında “Düşünen Gençlik Üretiyor” projesi hayata geçiyor.
Kartepe Belediyesi ve TÜGVA Kocaeli iş birliğinde Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığının mali desteği ile yürütülen “Düşünen Gençlik Üretiyor” projesinin tanıtım toplantıları yapıldı. Kartepeli gençlerin hazır bulunduğu toplantılarda projenin detayları ele alındı. Proje kapsamında gerçekleştirilecek bilim atölyesi, sanat atölyesi, seminerler, kültür gezileri, ümmet coğrafyası mektup kardeşliği ve bilim şenliği gibi faaliyetler görüşüldü. Proje faaliyetleri sonucunda yeni nesil bilim ve teknolojiyi yakından takip eden aynı zamanda milli ve manevi değerleri bilen bireylerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.
Proje kapsamında Kartepe Bilgievi öğretmenleri de 3D yazıcı, robot programlama, akıllı telefon uygulamaları konularında eğitimlerini tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinin deneyimli ekibi tarafından verilen eğitimlerin akabinde öğretmenler Kartepe Bilim Atölyesi’nde geleceğin teknolojilerini merak eden ve bilime ilgi duyan gençlere aktaracak.
Projenin başlangıcından buyana destek olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Proje ile Kartepe gençliğimiz daha donanımlı ve özgüvenli bir motivasyonla başarılı ve güzel işlere imza atacaklardır. Geleceğimizin temelini oluşturan gençlerimiz için sorumluluğumuz var. Onlara inanmak, destek olmak, önlerini açmak, takdir etmek ve teşvik etmemiz gerekiyor. Projemizde amacına uygun ve verimli bir şekilde devam ediyor” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.