Katarlı holdingden Elazığ’da milyon dolarlık ortaklık

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Katarlı holdingden Elazığ’da milyon dolarlık ortaklık
20 Ara 2017 / Çar 13:14
/ 72 Kez Okundu
| |

Türkiye’de insansız hava araçlarından, otomobil motorlarına kadar her türlü motoru üreten Elazığlı firma, Katarlı şirket ile milyon dolarlık yatırım için ortaklık protokolü imzaladı

Türkiye’de insansız hava araçlarından, otomobil motorlarına kadar her türlü motoru üreten Elazığlı firma, Katarlı şirket ile milyon dolarlık yatırım için ortaklık protokolü imzaladı.
Elazığ’da, insansız Hava Araçlarından, otomobillere kadar bir çok motoru baştan sona üreten ve yerli otomobilin motorlarına talip olan Sezgin Motor AŞ. ile Katarlı şirket Bader Motor Teknolojileri AŞ. arasında ortaklık protokolü imzalandı. Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın katılımıyla imzalanan ortaklık kapsamında artık iki şirket ortak çalışarak yeni nesil motorların üretimini gerçekleştirecek.
Katarlı şirketin Türkiye’deki İlk yatırımını Elazığ’a yaptığını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Bu açıdan Elazığ şanslı. Özellikle yeni nesil alanda yatırım yapmaları ilimizin ve ülkemizin katma değerine katkı sağlayacak. Teknolojik alt yapısının güçlenmesine destek olacak. Elektrikli motorların kullanıldığı tüm alanlarda yeni yenil üretimi yapmakla ilimizi teknoloji alt yapısı açısından geliştirecek. Bizi artık dünya ölçeğine çıkaracak bir yatırım olacak” dedi.

"Yeni yatırımlar olacak"
Bader Holding ile birlikte yeni nesil motorları beraberce üretmeye başladıklarını aktaran Sezgin Motor Makinenin Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, “ Bunun devamında yeni yatırımlar olacaktır. Onla ilgili iş birliği yaptık. Önümüzdeki günlerde daha da büyük yatırımlar imza atacağız. Bunun yanı sıra yeni akıllı bataryaları , yeni nesil İHA, asansör ve beyaz eşya motorlarının üretimine hep birlikte başlayacağız. Şuanda Avrupa’nın gözü bizde. Büyük araç firmaları bizi arıyor” diye konuştu.
Elazığ’da olmaktan çok memnun olduğunu ifade eden Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Bader Alsaeed, “Kendimi evimde gibi hissediyorum. Bu ilk yatırımım ve devam edecek. Sadece paraya yatırım yapmıyoruz. Biz aynı zamanda uluslararası da çalıştığımız için benle birlikte değil, diğer ortaklarımla da Elazığ’a yeni teknolojiler getireceğiz. Adım adım ilerlemeyi tercih ediyoruz. Bu sadece bir başlangıçtır. İnşallah diğer sektörlerde de burada bulunacağız” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.