Kaymakam Halim: Simav’da okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kaymakam Halim: Simav’da okuma-yazma bilmeyen kalmayacak
23 Şub 2018 / Cum 11:13
/ 6 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Halk Eğitim Merkezinde başlatılan okuma-yazma kurslarına, çoğunluğu kadınlardan oluşan 59 kişi başvuruda bulunduğu bildirildi

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Halk Eğitim Merkezinde başlatılan okuma-yazma kurslarına, çoğunluğu kadınlardan oluşan 59 kişi başvuruda bulunduğu bildirildi. Tecrübeli sınıf öğretmeni Kemal Bal’n eğitim verdiği okuma yazma kursu sınıfındaki 19 kadın kursiyer, okuma yazmayı öğrenmek için geldiklerini ifade ettiler. Okuma azma kursiyerlerinden Serpil Devrim, Halı dokumaktan, ev işi yapmaktan, hayvancılık ve çiftçilikle uğraşmaktan okuma yazmayı öğrenemediğini belirtirken, bu kursların bir fırsat olduğunu ve mutlaka okuma yazmayı öğreneceğini ifade etti.
Simav kaymakamı Türker Çağatay Halim, kursiyerlerin, okuma yazma kursuna ara vermeden devam etmelerini istedi, Kaymakam Halim, “Değişik sebeplerle okuma yazmayı öğrenemeyen vatandaşlara yönelik bu kurslar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından ’Okuryazarlık Seferberliği’ ile başlatıldı. 11 Mayıs’ta tamamlanacak olan 1’inci kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere ’Okur Yazarlık Belgesi’ verilecek. İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmasın istiyoruz” dedi.(MEİ-EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.