Kayseri’de AHUDER üyesi avukatlar ile bir eski polise FETÖ’den ceza verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
30 Oca 2018 / Sal 15:00
/ 67 Kez Okundu
| |

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan AHUDER üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 3 avukata ve KHK ile ihraç edilen bir polise yargılandıkları mahkemece ceza verildi

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KHK ile kapatılan AHUDER üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 3 avukata ve KHK ile ihraç ed ilen bir polise yargılandıkları mahkemece ceza verildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Anadolu Hukuk Derneği ( AHUDER) üyesi oldukları davadan tefrik ed ilen ve tek tek görülen davalarda yargılanan tutuklu sanıklar Av. Hakan Ö., Av. Bekir S.Ç. ile tutuksuz sanık Av. Oğuz H. ve avukatları hazır bulundu. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddederek, beraatlarını istedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Hakan Ö.’ye ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis ve tahliye, tutuklu sanık Bekir S. Ç.’e 6 yıl hapis ve tahliye, tutuksuz sanık Oğuz H.’ya da aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İhraç ed ilen polise 7 buçuk yıl hapis
Öte yandan Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kanun Hükmünde Kararname ile 8 Ağustos 2016’da ihraç ed ilen ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün gizli iletişim ağı bylock programını kullandığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski polis Zafer E.’ya mahkemece ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezaverildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.