KAYSO Endüstri 4.0 ile ilgili yol haritası çıkaracak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KAYSO Endüstri 4.0 ile ilgili yol haritası çıkaracak
20 Ara 2017 / Çar 15:18
/ 450 Kez Okundu
| |

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye ve Fibabanka ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Anadolu Markaları’ toplantısında konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri sanayiinde Endüstri 4

Capital ve Ekonomist derg ilerinin öncülüğünde, Vodafone Türkiye ve Fibabanka ana sponsorluğunda gerçekleştir ilen ‘Anadolu Markaları’ toplantısında konuşan Kayseri Sanayi Odası ( KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri sanayiinde Endüstri 4.0 uygulamalarını inceleyip bir yol haritası hazırlayacaklarını söyledi.

Anadolu Markaları programının, Kayseri’de gerçekleştir ilen son toplantısında açılış konuşması yapan Kayseri Sanayi Odası ( KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri’nin markalaşma konusunda Türkiye’deki iller arasında ilk sıralarda yer aldığını, yine İSO İlk binde 32 şirketi ile kendi klasmanındaki iller arasında ikinci sırada olduğunu belirtti.

Konuşmasında Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri sanayisi hakkında bilg iler veren KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Kayseri Sanayi Odası Türkiye’deki 12 sanayi odasından bir tanesi. Yaklaşık bin 420 üyemiz var. Üç OSB ve bir Serbest Bölgede toplamda 42 milyon metrekare üretim alanına sahibiz. Bunun yanı sıra İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin çalışması bitti gibi, önümüzdeki yılbaşında Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bu müjdeyi vereceğiz. Teknoparkımız da 200 civarı şirketimizle çok iyi durumdayız. Özellikle yaptığı yazılımlarla bundan sonra Türkiye’de adından daha sık bahsettireceğinden eminim” dedi.

Cari açık konusunun Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, Mobilya sektörü ve elektrikli ev aletleri sektörünün her ne kadar eleştirilse deTürkiye’nin içindeki kaynakları kullanarak üretim yaptığı için verdiği cari fazla ile Türkiye’nin cari açığına ciddi manada destek olduğunu söyledi.
Şu anda Kayseri’de 8 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olduğunu açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Bu rakam Kayseri gibi bir il için çok düşük bir rakam. Ben inanıyorum ki bu sayı gelecek yıl 45-50 olacaktır. Çünkü bu işi yapab ilecek kabiliyette olan çok firmamız var. İSO İlk binde 32 firmamız var, bu 32 firmadan sadece üç firmamız var. İnşallah önümüzdeki yılsonuna kadar bu sayıyı en az 50’ye ulaştırmak için gayret edeceğiz”

Endüstri 4.0 konusuna da değinen KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Bu konuda Kayseri’de ciddi bir potansiyel olduğunu biliyoruz ama biz bunu ölçümlemek istiyoruz. Şu anada bir üniversitemiz ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Endüstri 4.0’dane durumda olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini ölçümleyerek, bir yol haritası çıkaracağız. 2018’in Şubat yada Mart ayı gibi bu çalışmayı sonlandırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Dördüncü sanayi devrimine hazırlık aşamasında eğitimde de 4.0’ı yakalamanın önemine değinen Başkan Büyüksimitci, mesleki eğitimle ilgili mevcuttaki sorunların bir an önce çözülerek bu okulların cazip hale getirilmesi ve genç nüfusun buralara yönlendirilmesinin sanayinin geleciği açısından hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.