Keman sanatçısı Okan Arıkan davasında 3’üncü rapor mahkemeye ulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Keman sanatçısı Okan Arıkan davasında 3’üncü rapor mahkemeye ulaştı
14 Mar 2018 / Çar 11:32
/ 150 Kez Okundu
| |

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde, kaldırımda yürüyen keman sanatçısı Okan Arıkan’a çarparak ölümüne neden olan üniversite öğrencisi Orkun Efe Bardakçı ve kaza sonrası otomobilini cadde üzerine park ederek ikinci bir ölümlü kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen Ezgi Aydın’ın yargılandığı davada 3’üncü rapor mahkemeye ulaştı

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde, kaldırımda yürüyen keman sanatçısı Okan Arıkan’a çarparak ölümüne neden olan üniversite öğrencisi Orkun Efe Bardakçı ve kaza sonrası otomobilini cadde üzerine park ederek ikinci bir ölümlü kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen Ezgi Aydın’ın yargılandığı davada 3’üncü rapor mahkemeye ulaştı. Raporda, daha önceki alınan raporların aksine Okan Arıkan’ın asli değil tali kusurlu olduğu kaydedildi.
Bağdat Caddesi’nde 30 Nisan 2016 tarihinde art arda meydana gelen ve keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan’ın hayatını kaybettiği trafik kazasında sürücü Orkun Efe Bardakçı ve ve Ezgi Aydın’ın "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Anadolu 32’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Orkun Efe Bardakçı katılırken, kazada hayatını kaybeden keman sanatçısı Okan Arıkan ve Harun Arslan’ın ailesi ve yakınları ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu.
Mahkeme hakimi, Karayolları Genel Müdürlüğü 1’inci Bölge Müdürlüğü tarafından tayin edilen 3’lü bilirkişiye gönderilen dosyanın mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

Okan Arıkan tali, sürücüler asli kusurlu”
Bilirkişi raporunda maktül Okan Arıkan’ın kaza mahali yakınında bulunan trafik ışıklarını kullanmadığı belirtilerek tali kusurlu olduğu kaydedildi. Sanık sürücü Orkun Efe Bardakçı’nın yüksek hızla seyredip maktülü ışık ve sesli cihazlarla uyarmadığı, çarpmamak için etkili fren ve direksiyon tedbirine başvurmadığından asli kusurlu olduğu vurgulandı.
Maktül sürücü, Harun Arslan’ın kaza mahaline geldiğinde aşırı hızlı seyrettiği, önceden gerçekleşen bir kazadan ötürü yol durumunu ve mahal şartlarını dikkate alıp hızını azaltması gerekirken etkili fren ve direksiyon tedbirine başvurmadığı belirtilirken kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu olduğu kaydedildi. Sanık sürücü Ezgi Aydın’ın ise park halindeki aracına direksiyon hakimiyetini kaybedip çarpan araca karşı alabileceği bir önlem olmayacağı belirtilerek kusursuz olduğu belirtildi.
Öte yandan daha önce alınan 2 raporda da Orkun Efe Bardakçı, maktül Harun Arslan ve maktül Okan Arıkan’ın asli kusurlu olduğu, sanık Ezgi Aydın’ın ise kusurlu olmadığı kaydedilmişti.
Ara kararını açıklayan mahkeme, taraf avukatlarına bilirkişi heyet raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 30 Nisan 2016 tarihinde Kadıköy Bağdat Caddesi üzerinde seyir eden Orkun Efe Bardakçı’nın kaldırımda bulunan Okan Arıkan’a çarparak ölümüne sebebiyet verdiği anlatılmıştı.
Kazayı gören Ezgi Aydın’ın yolun sol şeridinde durduğunun kaydedildiği iddianamede, arkadan gelen Harun Arslan’ın Ezgi Aydın’ın aracına çarpmamak için yoldan çıktığı ve yolun kenarındaki ağaca çarparak hayatını kaybettiği kaydedilmişti.
Şüpheliler Orkun Efe Bardakçı ve Ezgi Aydın’ın "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.