Kendi engelli maaşı ile engelli çocuğa sandalye aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
04 Şub 2018 / Paz 16:21
/ 66 Kez Okundu
| |

Şırnak’ın Silopi ilçesinde engellilere yönelik faaliyet yürüten Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer, kendi engelli maaşı ile doğuştan engelli 8 yaşındaki Yusuf Aşkın’a tekerlekli sandalye aldı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde engelli" href="/tag/ engelli/"> engellilere yönelik faaliyet yürüten Engell iler Derneği Başkanı Abdullah Süer, kendi engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli maaşı ile doğuştan engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli 8 yaşındaki Yusuf Aşkın’a tekerlekli sandalye aldı. Tekerlekli sandalyesine kavuşan Yusuf Aşkın’ın sevinci ise yüzüne yansıdı.
Silopi ilçesinde engelli" href="/tag/ engelli/"> engellilere yönelik faaliyet yürüten Engelli Derneği Başkanı Abdullah Süer, kendisine doğuştan bacaklarından engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli olan Yusuf Aşkın için tekerlekli sandalye için başvuran anne Safiye Aşkın’ın talebini devlet tarafından kendisine ver ilen engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli maaşından karşılayarak tekerlekli sandalye aldı. Başkan Abdullah Süer, tekerlekli sandalyeyi Yusuf Aşkın’a verdikten sonra bir süre Yusuf’u evin içinde gezdirdi. Yusuf Aşkın ise sevinerek, tekerlekli sandalyesi ile artık sokağa çıkarak gezip dolaşacağını d ile getirdi. Engelli Derneği Başkanı Abdullah Süer, Yusuf’un sevincinin her şeye değdiğini belirterek, herkesin birer engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini d ile getirdi. Abdullah Süer şunları söyledi: “Kısa süre öne Yusuf’un annesi derneğimizi ziyaret etti. Engelli bir çocuğunun olduğunu söyledi. Bizde geldik Yusuf kardeşimizi yerinde gördük. Çok sevimli bir engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli kardeşimiz. Kendi imkanlarımızla bu tekerlekli sandalyeyi Yusuf kardeşimize aldık. Ben şahsen engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli kardeşlerime yardım ettiğim zaman çok seviniyorum. Çok mutlu oluyorum. Biraz daha büyüdüğünde kendisine akülü araçta alacağız".

"Ablam görünce sevinçten uçacak"
Tekerlekli sandalyeyi görünce sevinen doğuştan engelli" href="/tag/ engelli/"> engelli minik Yusuf, sürekli dışarıda dolaşacağını, sokağa çıkab ileceğini söyledi. Yusuf Aşkın sevincini şöyle d ile getirdi, "Ablam bunu görünce sevinçten uçacak, bana sarılacak. Tekerlekli sandalye bana çok iyi geldi. Artık sokağa çıkacağım. Bununla her yeri gezeceğim” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.