Keskin nişancıların gözünden vurduğu Şeyma’nın umudu 50 bin TL

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Kas 2017 / Paz 11:21
/ 70 Kez Okundu
| |

Suriye’deki bombardımandan kaçarken keskin nişancıların hedefi olan 8 yaşındaki Şeyma Tafiye, gözlerinin tekrar açılabilmesi için gereken 50 bin TL’yi bulabilmek için yardımseverlerden destek bekliyor

Suriye’deki bombardımandan kaçarken keskin nişancıların hedefi olan 8 yaşındaki Şeyma Tafiye, gözlerinin tekrar açılabilmesi için gereken 50 bin TL’yi bulabilmek için yardımseverlerden destek bekliyor.
Ailesiyle birlikte 2 yıl öncesine kadar Suriye’nin Halep kentinde yaşayan Şeyma, iç savaşta 12 yaşındaki ağabeyini kaybedince ailesi ile birlikte ülkesinden kaçmak için yollara düştü. Bombardımandan kaçan Şeyma, Türkiye’ye gelirken sınıra yakın bir noktada keskin nişancıların hedefi oldu. Açılan ateş sonucu gözünden vurulan Şeyma, yapılan tedavi ile yeniden hayata döndürüldü. İki gözü de görmeyen Şeyma, ağabeyinden sonra gözlerini de kaybetmenin acısını yaşadı.

Halen umudu var
Annesi Braem Tafiye ile birlikte gelen Şeyma, burada bir insanı yardım derneğine ait sağlık merkezine yerleştirildi. Küçük Şeyma’nın sol gözü tamamen görme yetisini kaybederken, sağ gözü ise yüzde 1 oranında görüyor. Şeyma, bir kaç ay içerisinde ameliyat olabilirse, yeniden görebilecek.

"Hayat varken umut var"
Şeyma, iki gözünü kaybetmesine rağmen çocukluğunu yaşamaya çalışıyor. Şeyma, kendisi gibi merkezde kalan yaşıtları ile birlikte üç farklı dilde "Hayat varken umut var" yazılı duvarın önünde oynayarak, hayata sıkı sıkı sarılıyor. Yeniden görmek istediğini sık sık dile getiren Şeyma, ameliyatı için 50 bin TL’nin bulunması için ise sürekli dua ediyor. Küçük Şeyma, tekrar görebilmek için yardımseverlerden destek bekliyor.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.