KO-MEK ilçe sergileri Darıca’da başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
KO-MEK ilçe sergileri Darıca’da başladı
24 Mar 2018 / Cmt 14:49
/ 57 Kez Okundu
| |

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) tarafından düzenlenecek ilçe sergilerinin ilki Darıca’da başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları ( KO-MEK) tarafından düzenlenecek ilçe sergilerinin ilki Darıca’da başladı.
Kocaeli’de 14 yıldır hizmet veren KO-MEK kursiyerlere verdiği bir yıllık meslek ve sanat eğitimlerinin ardından ilk ilçe serginin açılışı Darıca’da gerçekleşti. Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz’un yanı sıra KO-MEK birim sorumluları ve kursiyerler katıldı.
Tasavvuf sanatçısı Harun Beyaz’ın güzel ilahileri ile başlayan açılış, işaret dili branşı kursiyerleri eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Programın devamında, geçirdiği ağır hastalık sürecinde KO-MEK’le hayata yeniden hayata tutunuşunu anlatan Gökçe Özmen, “Hayatım bitti dediğim yerde KO-MEK ile tanıştım”
Sergide ise Darıca ilçesine özgü renklerin ve kültürel değerlerin ön plana çıktığı sergide yüzlerce el emeği ürünler sergilendi. Sergide el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek çeşitlerine, rengarenk kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branştaki çalışmalar yer aldı.
Açılıştaki konuşmasında KO-MEK’in önemine değinen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Öncelikle KO-MEK’e katılan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Bir ve beraber olunca, paylaşınca KO-MEK gibi güzel projeler ortaya çıkıyor” dedi.
Daha sonra konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “ KO-MEK artık halkın üniversitesi olarak bütün Türkiye’ye örnek olacak bir model oldu. Gönüllülük ve halk eğitimine dayalı olan bu projeye katılan tüm KO-MEK ailesini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında “Hepimiz insanız birçok sıkıntı ve zorluk çekiyoruz. Düştüğümüz anda bize ilgi ve sevgi gösterip bizi ayakta tutup değer veren KO-MEK kursları birçok kursiyerimize şimdiye kadar adeta terapi merkezi oldu. İnsanlar üretince, paylaşınca birbirine kardeş olur bizim görevimiz birbirimizi yüceltmek ve değer vermektir” ifadelerini kullandı.
Kocaeli halkından aldığı görevi en güzel şekilde yapmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler çalışırsak vatandaş da bize sandıkta hak ettiğimiz değeri verir. Sandıklar kurulduğunda tüm vatandaşlar yöneticinin en iyisini seçmek için sandık başına gitmeli. Bizler yıllardır vatandaşın huzuru için çalışıyoruz. Şimdilerde Darıca için birçok yatırımlar yapıyoruz. Özellikle gençlerimiz ve hanımlarımız için en mükemmelini yapıyoruz. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” açıklamasında bulundu.
Açılışta protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesi keserek sergi alanını gezdi. Sergi alanını gezen Başkan Karaosmanoğlu ürünler hakkında kursiyerler ve usta öğreticilerden bilgi aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.