Kobani eylemlerinde ölen Kaçeroğlu’nun davasına devam edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Ara 2017 / Çar 16:09
/ 293 Kez Okundu
| |

İzmir’in Bornova ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce Kobani eylemi sırasında silahla vurulduktan sonra darp edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaçeroğlu’nun ölümüyle ilgili yargılamaya devam edildi

İzmir’in Bornova ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce Kobani eylemi sırasında silahla vurulduktan sonra darp edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kaçeroğlu’nun ölümüyle ilgili yargılamaya devam edildi.
İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın 11’inci duruşmasına, öldürülen Ekrem Kaçeroğlu’nun ailesinin avukatları Nezehat Paşa, Eylem Yıldız ile tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları Ercan Dönmez ve Tolga Turgut katıldı. "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K., Suat D., Kubilay A. ve Reşit A. duruşmaya gelmedi. Mahkeme başkanı, bir önceki celse kararlaştırılan keşfin yapıldığını, teknik bilirkişinin raporu hazırladığını söyledi. Kaçeroğlu ailesinin avukatı Eylem Yıldız, güvenlik kamerası ve TOMA kameralarını görüntüleri ile ilgili geniş kapsamlı beyanlarını dilekçe ile mahkeme heyetine sundu. Sanık avukatları keşif ve bilirkişi raporlarını inceledikten sonra beyanda bulunacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına keşif ve bilirkişi raporlarını incelemesi için süre verilmesine, alınan raporlar, yapılan keşif, dosyaya sunulan fotoğraf ve belgeler dikkate alındığında güvenlik kamera kayıtlarının çözünürlüğünün çok düşük olması açıkça anlaşıldığından jandarma kriminal incelemesi için gönderilmesi taleplerin reddedilmesine, dosyanın çok kapsamlı olması nedeniyle mahkemece daha önce düşünülüp uygulamaya geçilmeyen, karar verilip yerine getirilmeyen tüm ara karalardan vazgeçilmesine karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi
İzmir’in Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi’nde, 7 Ekim 2014 tarihinde Kobani’ye yönelik DEAŞ saldırılarına protesto olmuş, grubu dağıtmak için polis müdahale etmişti. Kargaşa sırasında açılan ateşte Ekrem Kaçeroğlu yaralanırken, yerde yatan Kaçeroğlu’na bir grup saldırarak dövdü. Daha sonra hastaneye kaldırılan Ekrem Kaçeroğlu, Ege Üniversitesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cinayet ile ilgili yapılan polis soruşturmada, olaya müdahale eden TOMA üzerindeki kameralara, Ekrem Kaçeroğlu’na saldırdıkları ve silah kullandıkları belirlenen Reşit A., kardeşi Kubilay A. ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. gözaltına alındı. İzmir Nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçeroğlu’nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediğini belirtip, ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, Kubilay A. ve Murat K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş eden Reşit A. ve Suat D. ise Kaçeroğlu’na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklu Kubilay A. ve Murat K. da daha sonra avukatlarının itirazı üzerine serbest bırakıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.