Kocaeli Barosundan cinsel suçların çözümü için kitap

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kocaeli Barosundan cinsel suçların çözümü için kitap
04 Mar 2018 / Paz 16:08
/ 175 Kez Okundu
| |

Kocaeli Barosu, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar konusu kapsamında hazırladığı ve kanunda yer alan 18 maddenin değişmesi yönünde hazırladı kitapçığı basına tanıttı

Kocaeli Barosu, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar konusu kapsamında hazırladığı ve kanunda yer alan 18 maddenin değişmesi yönünde hazırladı kitapçığı basına tanıttı.
Kocaeli Barosu ve Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği başta olmak üzere 12 kurumum katılımı ile toplum tarafından hassasiyetle takip edilen cinsel dokunulmazlığa ve çocuk istismarı konusunda çalışmalar yaptı. Çalışmalarda Prof. Dr. Ayşen Coşkun, Prof. Dr. Bülent Coşkun, Prof. Dr. Başar Çolak, Doç. Dr. Şahika Şişmanlar, Dr. Fahri Gökçen Taner, Hakim Murat Aydın, Av. Necla Acar ve Av. Seda Akço tarafından uzun süreli bir araştırma yapıldı. Araştırma neticesinde “Çocuğun Cinsel İstismarı Suçu ve Bu Çocuğun Yargılanması ile Çocuk Koruma Sistemine İlişkin Değişiklik Önerileri” adlı kitapçık hazırlandı. Hazırlanan kitapçık Kocaeli Barosu’nda düzenlenen basın toplantısın tanıtıldı. Toplantıda Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, Psikiyatri Derneği Başkanı Ayşen Coşkun ve üyeler bulundu.
Kanun teklifi yöntemi ile hazırlanan çalışmada genel olarak değinilen durum ise, cinsel bir sorun olduğunda acil çözüm yollarının arandığı, tek çıkış yolu olarak cezaların ağırlaştırılmasının yönteminin uygulanmaya çalışıldığı belirlendi. Suçların failinin de mağdurunun da çocuk olduğu durumlara ağırlık verildi. Ayrıca çalışmalar kapsamında çocuğun fuhuşta kullanılması, aile için olumsuz durum ve benzeri sorunlarında bulunduğu haller ele alındı.
Kitapçık hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi veren Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, “Çocukların cinsel istismarı ile ilgili yasal düzenlemeler ve suçun yargılanma sürecinde yaşanan sorunlardan yola çıkarak yürüttüğümüz, ‘Suçun failinin çocuk olması ve akranlar arası ilişki, evlenme yaşı, çocuğun yargılanma konusunda oluşacak mağduriyetlerden korunması’ konusunda ele almaya çalıştığımız bu çalışmayı ‘Çocuğun yüksek kararı’ doğrultusunda tartışmaya açmaya ve siz değerli basın mensupları ile duyarlılıklarımı birleştirmeye ihtiyaç duymaktayız. Çocuğun cinsel istismarına hep birlikte dur demeliyiz” dedi.
Cezaların sadece ağırlaştırılmaya çalıştığını belirten Psikiyatri Derneği Başkanı Ayşen Coşkun “Toplum tarafından hassasiyetle takip edilen cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar konusu, son günlerde basında yer alan cinsel istismar vakaları nedeniyle yeniden gündeme oturmuştur. Ancak konuyla ilgili bugüne kadar ki sürece bakıldığında bir sorun olduğunda acil çözüm yollarının arandığı ve ağırlıklı olarak cezaların ağırlaştırılmasının tek çıkış yolu olarak ele alındığı görülmektedir. Çocukların cinsel istismarı sorununun çözüm yolu, cezaların arttırılması ya da ağırlaştırılmasına indirgenmemelidir” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.