"Kodlabafra Projesi" ile geleceğin özgün yazılımcıları yetiştirilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Ara 2017 / Çar 15:24
/ 51 Kez Okundu
| |

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan "Kodlabafra Projesi" kapsamında, bilişim teknolojileri öğretmenlerine yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan "Kodlabafra Projesi" kapsamında, bilişim teknoloj ileri öğretmenlerine yönelik tanıtım toplantısı düzenlendi.
Proje kapsamında açılan kodlama atölyesinin tanıtım toplantısına ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu başkanlık yaptı. Kodlabafra Projesi ile devlet ve özel okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrenc ilerinin, bilişim teknoloj ilerini verimli bir şekilde kullanmaları, algoritma mantığını kazanmaları ve bilişim teknoloj ilerini üreticilik ve hayal gücünün kullanılması ile özgün ürünler geliştiren, geleceğin yazılımcılarının yetiştirilmesi amaçlanmakta. Proje ile Bafra genelindeki öğrenc iler kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarım çalışmaları gerçekleştirecek. Ayrıca öğretmen yeterliliklerinin geliştirilmesi için mesleki eğitim kursları da Kodlabafra Projesi kapsamında ver ilecek.
Toplantıya katılan öğretmenlere, Kodlabafra kapsamında Bafra’da 5 sınıftan 12 sınıfa kadar öğrenc ilerin internet üzerinden açılan kursa kayıt ettirmeleri hususunda bilg iler verildi.
İnternet üzerinden eğitime tabi olacak öğrenc ilerden istekli ve yetenekli olanlar daha sonra kodlama atölyesinde yüz yüze eğitim alacaklar.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.