Konsere yoğun ilgi
07 Eyl 2017 / Per 17:17
/ 66 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gönül Tuna Müzik Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Yâdımıza Düşen Türküler’ adını taşıyan Türk Halk Müziği konserine ilgi yoğun oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gönül Tuna Müzik Topluluğu tarafından hazırlanan ‘Yâdımıza Düşen Türküler’ adını taşıyan Türk Halk Müziği konserine ilgi yoğun oldu.
Usta sanatçı Gönül Tuna’nın şefliğini üstlendiği konserde koro, Anadolu’nun dört bir yanındaki yöresel türküleri büyük bir başarıyla seslendirdi.
Ayvalık Belediyesi’ne ait Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen konseri yaklaşık bin 500 müziksever zaman zaman türkülere eşlik ederek izledi.
Konser sonrasında açıklamalarda bulunan Şef Gönül Tuna, türkülerden nasibini alabilmenin her şeyden önce bir gönül işi olduğunu vurgulayarak, “Çünkü türküler halkın dünyasıdır. Türkülerimiz; Binlerce yıllık Anadolu Kültürü’nün bizlere bıraktığı bir mirastır. Biz bu konserimizde, Anadolu’muzun 7 bölgesine ait türkülerle Ayvalıklı türkü dostlarını buluşturmayı amaçladık. Sağolsun dostlarımızda bizi bu özel konserimizde yalnız bırakmadılar. Ben tüm dinleyicilerimizle konserimizin gerçekleşmesinde bizlere destek veren Ayvalık Belediyesi başta olmak üzere herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.