Konya’da yılbaşından sonra hindi satışı da fiyatı da düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Konya’da yılbaşından sonra hindi satışı da fiyatı da düştü
11 Oca 2018 / Per 12:31
/ 31 Kez Okundu
| |

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2017 yılının son günlerinde tanesi 120 liraya satılan hindilerin fiyatı yılbaşının ardından yarıya düştü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2017 yılının son günlerinde tanesi 120 liraya satılan hindilerin fiyatı yılbaşının ardın da" href="/tag/ da/"> dan yarıya düştü.
Beyşehir’e bağlı Yeşil da" href="/tag/ da/"> dağ Mahallesi yakınların da" href="/tag/ da/"> da kurulu bulunan hindi çiftliğinin sorumlusu Er da" href="/tag/ da/"> dal Baysal, yaklaşık 7 ay önce kurulan çiftlikte halen 300 civarın da" href="/tag/ da/"> da hindi bulunduğunu belirtti. Yaklaşık bin 65 hindinin yer aldığı çiftlikte, yılbaşına ka da" href="/tag/ da/"> dar 700’ün üzerinde hindinin satıldığını, geriye kalan 300’ünün ise yeterli talep gelmeyince ellerinde kaldığını vurgulayan Baysal, bunları da" href="/tag/ da/"> da satabilmek için tane fiyatını 60 liraya ka da" href="/tag/ da/"> dar düşürdüklerini söyledi.
Beyşehir’in tek hindi çiftliğinde yetiştirdikleri hindilerin kış mevsimine ka da" href="/tag/ da/"> dar çevredeki arazide doğal olarak yayılıp ot ve çekirgelerle beslendiğini, sadece 3-4 çuval ka da" href="/tag/ da/"> dar yem atarak takviye yaptıklarını anlatan Baysal, “Hindiler arazide ne bulursa yiyor, kar yağdığın da" href="/tag/ da/"> da kapalı alana alıyoruz ama havalar güzel olduğun da" href="/tag/ da/"> da hep dışarı da" href="/tag/ da/"> da doğal ortam da" href="/tag/ da/"> da, organik olarak doğal yollarla besleniyor. O yüzden eti de çok lezzetli oluyor. Bu çiftliği kurarken hedefimiz; yetiştirdiğimiz hindilerin hepsini de yılbaşına ka da" href="/tag/ da/"> dar satabilmekti. Ancak, elimizde 300’ü kaldı. Tanesini 60 liraya ka da" href="/tag/ da/"> dar düşürdüğümüz bir hindinin ortalama ağırlığının 5 kilo civarın da" href="/tag/ da/"> da olduğunu düşünürsek kilo fiyatı da" href="/tag/ da/"> da oldukça cazip bir noktaya geliyor. Perakende olarak da" href="/tag/ da/"> da isteyenlere şu an da" href="/tag/ da/"> da bu fiyattan verebiliyoruz. Kış sofralarının vazgeçilmesi olan arabaşı çorbaların da" href="/tag/ da/"> da hindi etinden istifade etmek isteyenlerden talepler geliyor. Ancak, bölge insanı hindi etine yabancı olunca, satış için pazar arayışımız devam ediyor. Kalan hindilerimizi toptan olarak vermek için alıcı bekliyoruz” diye konuştu.
Aynı zaman da" href="/tag/ da/"> da çiftlikteki hindilerin bakımını da" href="/tag/ da/"> da üstlenen Baysal, onlarla ara da" href="/tag/ da/"> dan geçen 7 ay içerisinde sürekli birlikte oldukların da" href="/tag/ da/"> dan kendisine alıştığını da" href="/tag/ da/"> da belirtirken, ıslık çaldığın da" href="/tag/ da/"> da, çağırdığın da" href="/tag/ da/"> da toplu olarak yanına geldiklerini de anlatarak, “Yaz da" href="/tag/ da/"> dan bu yana bana iyice alıştılar. ‘Gel gel’ diye çağırdım mı hepsi birlikte yanıma geliyor. Beni sanki babaları sanıyor hindiler. Çiftlikte tellerin içerisinde, dışın da" href="/tag/ da/"> da her yerde geziyorlar. Uçuyorlar, hatta da" href="/tag/ da/"> dama çıkıp konuyorlar, tel çitin üzerine çıkıyorlar. Tellerden ayaklarının zarar görmemesi için keseler bağladık çitlerin üzerine. Zaman zaman bazılarını kucağımıza da" href="/tag/ da/"> da alarak onlara sevgimizi ve şefkatimizi gösteriyoruz. Bun da" href="/tag/ da/"> dan çok hoşlananları da" href="/tag/ da/"> da oluyor” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.