Kripto para Bitcoin eğitim sektöründe de kabul gördü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
23 Ara 2017 / Cmt 13:57
/ 69 Kez Okundu
| |

Bodrum’da bulunan özel bir eğitim kurumu Türkiye’de ilk kez öğrenci kayıt ücretlerinde Bitcoin ve Ethereum kabul eden okul oldu

Bodrum’da bulunan özel bir eğitim kurumu Türkiye’ de ilk kez öğrenci kayıt ücretlerin de Bitcoin ve Ethereum kabul e den okul oldu.
Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hızla yaygınlaştığı bugünler de Türkiye’ de ilk defa özel bir eğitim kurumu öğrenci kayıt ücretlerin de Bitcoin kabul e deceğini açıkladı. Blockchain’in iş yapma, güvenlik yönetimi ve varlıkları koruma gücüyle ilgili geniş bir farkındalık oluşturduğu günümüz de birçok ülke de farklı isimler de sanal para birimleri ortaya çıktı. Bu kripto paralar için de en yaygın olarak kullanılanı olan Bitcoin’in TL karşılığındaki değeri ise bugün itibariyle yaklaşık 48 bin TL.
Okullarının teknolojiyi yakından takip e den bir kurum olduğunu ifa de e den MOD İnternatıonal School Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Senemoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi “Burada dünya gelişimine ayak uydurmak için Türkiye’ deki ilk kripto parakabul e den okul olmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü bazı şeyler vardır ki önün de durmanız mümkün değildir internetin gelişimi gibi. Biz de, Mod eğitim kurumları olarak kripto paralar dünyada yayıldıkça hem ülkemizi tanıtmak hem özellikle bir turizm bölgesi olan Bodrum’u tanıtmak için bu listeler de yer almak istiyoruz. Bunun için okul olarak da kripto para birimi yada sanal parakabul etmeye başladık.”
Eğitim de Türkiye’ de ilk
Hali hazırdaki sistemlerinin bankacılık sektörü üzerin den yürütüldüğüne değinen Senemoğlı sözlerine şöyle devam etti: “Şuandaki uygulamada da zaten tüm sistemimiz bankacılık üzerin den yada plastik paralarla, kredi kartlarla yapılmaktadır. Netice de kripto paralarda bir kayıt düzeni olan bir birimdir. Gi derek dünyada hızlıca yaygınlaşan bir içerik kazanmakta aynı zamanda da para sahibine bir yatırım imkanı vermektedir. Bu ne denle biz de bu şekil de kabul etmeyi uygun gördük.”
Eğitim de" href="/tag/sektorun de/">sektörün de ilk olduklarına vurgu yapan Yılmaz Senemoğlu, diğer kurumlarında arkasından geleceğine, dünyada yaygın olarak kullanılan kripto paranın tahminen 480 milyon a det işletme de geçerli olduğunu ifa de etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.