Kuru fasulyenin fiyatı yarı yarıya düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kuru fasulyenin fiyatı yarı yarıya düştü
07 Şub 2018 / Çar 10:41
/ 132 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde pazarcılık yapan Mehmet Atak, geçen yıl kilosu 12 lira olan kuru fasulyenin bu yıl 7 liraya kadar düştüğünü söyledi

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde pazarcılık yapan Mehmet Atak, geçen yıl kilosu 12 lira olan kuru fasulyenin bu yıl 7 liraya kadar düştüğünü söyledi.
Ege Bölgesi’nin en lezzetli fasulyesi olarak bilinen Simav fasulyesini 30 yıldır pazarlarda sattığını belirten Atak, ’’Kültürümüzün vazgeçilmezi olan kuru fasulye de hanımlarımızın aradığı en büyük özellik, çabuk pişmesi ve lezzetidir. Simav fasulyesi kısa sürede pişmesi ve lezzetiyle Ege Bölgesi ve hatta Türkiye pazarında yeri olan bir ürünümüzdür. Mesleğim gereği Manisa, Balıkkesir ve Kütahya ilçe pazarlarını daima gezerim. Şaphane ilçe pazarı da sürekli geldiğim bir pazardır. Ülke genelinde kilosu 12 liraya satılan kuru fasulye Şaphane, Gediz ve Simav’da 7 liradan satılıyor. Simavlı toptancılarımız zam yapmadılar. Bölgenin en lezzetli fasulyesinin fiyatının düşmesinden vatandaşlarımızda oldukça memnun’’ diye konuştu.(YD-EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.