Kütüphanenin içi de dışı da ‘kitap’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kütüphanenin içi de dışı da ‘kitap’
25 Mar 2018 / Paz 17:58
/ 116 Kez Okundu
| |

KARDEMİR A

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve Çağ Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı işa damı Kamil Güleç tarafın dan Karabük Üniversitesi kampüs alanı içerisine yaptırılan, bir örneği ABD’nin Kansas şehrin de olan Kamil Güleç Kütüphanesi yıllık 500 bin kişiye hizmet veriyor.
Mimarisin de kitap sırtı şeklin de yapılan, "Kitaplar, aklın çocuklarıdır", "İlmi olmayan bir be den, suyu olmayan şehre benzer", "Bir kitap dünya dan daha geniştir çünkü mad deye düşünceyi de katar, Kitaplar hiç solmayacak güllerdir" gibi özlü sözlerin yer aldığı kütüphane den, 1 yıl için de yaklaşık 500 bin kişi fay dalandı.
İçerisin de barındırdığı 75 bin basılı eserin yanı sıra aynı zaman da 6 milyon elektronik veriye de ulaşım sağlayan Türkiye’nin en mo dern kütüphanelerin den biri olan Kamil Güleç Kütüphanesi’n de binlerce kaynak arasın da saniyeler için de tarama yapan kiosk makineleri, öğrencilerin kendi kendine ödünç kitap alıp aynı zaman da ia de e debildikleri self-chek sistemi de bulunuyor. Son teknolojiyle donatılan kütüphane den alınan ve okunduktan sonra geri getirilen kitaplar, sterilize edilerek raflar daki yerlerine konulmasının ardın dan içerisin de sesli ve sessiz çalışma o daları da bulunuyor.
KBÜ Rektörü Refik Polat İHA muhabirine yaptığı açıklama da, kitapların rafa dizilmiş şekliyle inşa edilen kütüphanenin uluslararası stan dartlara göre son teknolojiyle donatıldığını söyledi.
Hayırsever işa damı tarafın dan yaptırılan ve 1 yıl önce hizmete giren kütüphanenin konseptinin de çok farklı olduğunu kay de den Rektör Polat, “Dışarı dan kitapların rafa dizilmiş şeklin de bir bina inşaatına sahip. Binanın görünüşü her ne ka dar ilgi çekse de önemli olan bizim için binanın içinin nasıl kullanıldığı. Çağımız basılı kitaptan ziya de dijital kitaplara yöneldi. Bizim 60 bin den fazla basılı kitabımız ve 6 milyon elektronik kitaba sahibiz. Yıllık 500 bin civarın da bir giriş var. Bu bizi memnun ediyor ama bu sayı yeterli değil ve sayısının artarak kütüphanenin daha elverişli kullanılmasını istiyoruz” dedi.
Kütüphanenin uluslararası stan dar da göre dizayn edildiğini belirten Polat, “Gidip gördükçe ve bazı uygulamaları öğrendikçe yeni uygulamaları ekliyoruz. Grup ve sesli çalışma o daları ekledik. Türkiye’ de bu konseptte başka bir kütüphane görmedik. Görüntü olarak en güzel kütüphaneye sahibiz. İçi de en güzel kullanılan Türkiye’ deki kütüphaneler den birisi olur” diye konuştu.
Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencisi Nalan Göcen ise, hayırsever işa damı tarafın dan üniversitenin kuruluşunun 10. yılın da hediye ettiği bir kütüphane olduğunu söyleyerek, “Hem iç hem de dış mimarisiyle dikkat çekiyor. 75 bin kaynak olup 6 milyon dijital ortam da envanter var. Öğrencilere büyük avantaj sağlıyor. Günlük 500 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. İçine girdiğiniz de 75 bin kaynağın size verdiği haz paha b içilemez. Bu kaynakların sayesin de güzel araştırmalar yapabiliyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.