Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yaşandığı saha ’tarihi milli park’ ilan edildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yaşandığı saha ’tarihi milli park’ ilan edildi
22 Mar 2018 / Per 10:48
/ 141 Kez Okundu
| |

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Malazgirt Meydan Muharebesi’ni gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmak için Muş’ta muharebenin yaşandığı sahayı ’tarihi milli park’ ilan etti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Malazgirt Meydan Muharebesi’ni gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmak için Muş’ta muharebenin yaşandığı saha’tarihi milli park’ ilan etti.
Muş’un Malazgirt ilçesinde bulunan saha, Malazgirt ilçe merkezine 5, Bitlis il merkezine 70, Muş il merkezine de 130 kilometre mesafede bulunuyor. 26 Ağustos 1071 tarihinde Bizans İmparatoru Romanos Diogenes komutasındaki Bizans Ordusu ile Sultan Alparslan komutasındaki Selçuklu Ordusu arasında yaşanan ve Selçuklu’nun zaferiyle sonuçlanan Malazgirt Meydan Muharebesi’nin gerçekleştiği saha, 17 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 43. milli park olarak ilan edildi. Yüzyıllar boyunca anayurt yapılacak Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasına sahne olmuş sahada kurulacak milli park ile tarihe ait bilgi ve milliyet duygusunun pekiştirilmesi hedefleniyor.

Uzun devreli gelişme planı hazırlandı
Türklerin Anadolu’ya girişlerinin tescillendiği Malazgirt Meydan Muharebesi’nin Uzun Devreli Gelişme Planı hazırlandı. Plan kapsamında tarihi sahaya yapılacak çalışmalar arasında şunlar yer alıyor:
Giriş kapısı, fetih yolu, mescit, merasim alanı, meydan, toplanma ve ikram alanı, namazgah, helikopter pisti, etnospor alanı, otopark, Türk tarihi temalı sosyal yaşam alanı, Malazgirt Meydan Muharebesi canlandırma alanı (turan taktiği ve cenk meydanı), anıt, ziyaretçi tanıtım merkezi, müze ve minyatür, rekreasyon alanı ile idari bina.

Gelecek kuşaklara aktarılacak
Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalarla ahde vefa gösterdiklerini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Anadolu’nun kapılarını Türklere açan bu önemli zaferin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için gerçekleştirilen milli park çalışması ile tarihi saha ziyaretçilere açılacak” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.