Maliye Bakanlığı: "Gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı, kamu çalışanları ve emeklilerin aylık ve ücretlerinde 2018 Ocak’tan itibaren toplamda yüzde 5,69 oranında artış yapılmıştır"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
03 Oca 2018 / Çar 14:24
/ 62 Kez Okundu
| |

Maliye Bakanlığı, gerçekleşen enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,69 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,69 oranında artış yapıldığını açıkladı

Maliye Bakanlığı, gerçekleşen enflasyon oranından" href="/tag/oranindan/"> oranından kaynaklı olarak ila ve" href="/tag/ ve/"> ve yüzde 1, 69 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve" href="/tag/ ve/"> ve ücretlerinde Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5, 69 oranında artış yapıldığını açıkladı.
2018 yılında kamu görevlilerinin mali ve" href="/tag/ ve/"> ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlilerinin Geneline ve" href="/tag/ ve/"> ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve" href="/tag/ ve/"> ve Sosyal Haklara İlişkin 2018 ve" href="/tag/ ve/"> ve 2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlendi. Maliye Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. 2018 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının maaş ve" href="/tag/ ve/"> ve ücretlerinde yüzde 4 oranında artış öngörülmüştü. 2017 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 5, 69 gerçekleşti. Gerçekleşen bu enflasyon oranından" href="/tag/oranindan/"> oranından kaynaklı olarak ila ve" href="/tag/ ve/"> ve yüzde 1, 69 artış ile birlikte kamu çalışanlarının aylık ve" href="/tag/ ve/"> ve ücretlerinde Ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5, 69 oranında artış yapıldı. Bu çerçe ve" href="/tag/ ve/"> vede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2 bin 721 TL’den 2 bin 893 TL’ye yükseldi. 2018 yılı Ocak ayında memur emeklilerinin aylıklarında da enflasyon zammı dahil yüzde 5, 69 oranında artış yapıldı ve" href="/tag/ ve/"> ve en düşük memur emekli aylığı bin 871 TL’den bin 978 TL’ye yükselmiştir. Bu dönemde SSK ve" href="/tag/ ve/"> ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 5, 69 oranında artış sağlandı. Böylece en düşük SSK emekli aylığı bin 48 5 TL’den bin 570 TL’ye, en düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığı ise bin 330 TL’den bin 40 5 TL’ye yükseldi.
EV(-BA-D)



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.