Manisa’da altyapı ve dere temizlik çalışmaları hız kazandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Manisa’da altyapı ve dere temizlik çalışmaları hız kazandı
01 Oca 2018 / Pzt 13:07
/ 55 Kez Okundu
| |

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç ilçesine bağlı Söğütalan Mahallesi’nde 154 Mahalle Projesi kapsamında 3 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmasına başladı

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kırkağaç ilçesine bağlı Söğütalan Mahallesi’nde 154 Mahalle Projesi kapsamında 3 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmasına başladı. Öte yandan MASKİ tarafından Sarıgöl ilçesinde başlanan yağmursuyu hattı döşeme çalışmasında sona gelinirken, il genelinde 250 kilometre dere temizliği gerçekleştirerek 482 bin ton yabancı madde uzaklaştırıldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde sağlıklı altyapılar için çalışmalarına devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen 154 Mahalle Projesi kapsamında Kırkağaç ilçesindeki son mahallede de çalışmalar başladı. İlçede 7 milyon TL yatırım ile 5 mahallede başlatılan proje kapsamında Söğütalan Mahallesi’nin de 3 kilometrelik içme suyu hattındaki dönüşüme geçildi. İçme suyu hattındaki çalışmanın ardından 3 buçuk kilometrelik kanalizasyon hattı da yenilenecek. Bostancı, Gebeler ve Hamitli mahallelerinde altyapı işini noktalayan MASKİ, Çaltıcak’taki çalışmalarına da hızlı bir şekilde devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü, proje kapsamında ilçedeki 5 mahallede 86 bin metrekare kilit parke taşını da yeniliyor. Bu kapsamda, Gebeler Mahallesi’ndeki çalışmalarda sona yaklaşılırken Hamitli’deki döşeme işine başlandı. Diğer mahallelerde de çalışmalar kısa süre içerisinde başlayacak.
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda MASKİ, Sarıgöl ilçe merkezindeki mahallelerde 2 kilometre uzunluğunda yağmursuyu şebekesi döşüyor. Konak Mahallesi’nde yürütülen 700 metrelik hattın inşası tamamlandı. Ardından Aşağıkoçaklar Mahallesi’ne geçen ekipler, Şehit Ali Suyabatmaz Caddesi’ndeki çalışmalarında da sona yaklaştı. MASKİ ekiplerince, yağışlı havalarda vatandaşların yağmursuyu birikintileri nedeniyle mağduriyet yaşamamasının önüne geçilecek.
Ayrıca MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde bulunan dere ve sulama kanallarında biriken atıkların, olası taşkınlara sebebiyet vermesini önlemek amacıyla temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Yürüttüğü bu çalışmalar sayesinde çevre kirliliğinin de büyük oranda önüne geçen MASKİ, bugüne kadar il genelinde 250 kilometrelik dere temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalar sonucunda dere ve su kanallarından 482 bin ton rüsubat çıkarılarak, akarsuların her türlü yabancı maddeden arınması ve taşkınların önlenmesi sağlandı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde 17 ilçemizin tamamında gerçekleştirdiğimiz dere temizlikleriyle, hemşerilerimizi dere taşkınlarından koruyarak can ve mal gü venliklerini teminat altına alıyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde derelerimizde biriken atıkların yağışlı havalarda su taşkınlarına neden olmasını engelliyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda vatandaşlarımızın yaşam alanlarında bulunan derelerimizi kötü koku ve sinekten arındırarak, daha temiz ve sağlıklı bir çevre inşa ediyoruz. Halkımızın refahını sağlayarak rahat bir nefes alabilmesi adına, hizmet sevdasıyla, il genelinde hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.