Memur Sen’den Meltem Cumbul’a tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Memur Sen’den Meltem Cumbul’a tepki
03 Eki 2017 / Sal 14:30
/ 105 Kez Okundu
| |

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, 24

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nde sunuculardan Meltem Cumbul’un yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamasına tepki göstererek, “Uzatılan bir eli havada bırakmanın kültürümüzde de medeniyet değerlerimizde de yeri olmayan bir davranıştır” dedi.
Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde sunucu Meltem Cumbul, Film-Yön En İyi Yönetmen ödülünü almak için sahneye çıkan ve uluslararası arenada aldığı ödüllerle Türkiye’yi temsil eden ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamıştı.
Olayın ardından Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana il Başkanı Mehmet Sezer, basın açıklaması yaptı. Sezer, Cumbul’un siyasi egolarıyla Adana Film Festivali’ni kirlettiği ve bir skandala imza attığı gecenin ardından toplumun her kesiminden insanların Cumbul’a tepki gösterdiğini ifade etti.
Sezer, açıklamanın devamında şunları kaydetti:
“Ödül verilmek üzere sahneye çağrılmış uluslararası bir sanatçının/yönetmenin seçkin konuklar huzurunda elinin havada bırakılması, üstüne üstlük, bunun kendisine sanatçı denilen biri tarafından yapılmış olması çok üzücüdür. Dünya görüşlerimiz ve sanat anlayışlarımız birbirinden farklı olabilir. Bu farklılık kültürel bir zenginlik vesilesidir. İnsanın insana saygısı her şeyin üstündedir. Eminim ki, ideolojik takıntısı olmayan herkes bu duruma çok üzülmüştür. Bundan sonraki organizasyonlarda toplumumuzu ötekileştiren bu gibi insanların şehrimize davet edilerek milletimizin parasını bu insanlara akıtılmaması gerekmektedir.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.