Mersin’de kış ortasında açıkta çilek hasadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mersin’de kış ortasında açıkta çilek hasadı
14 Ara 2017 / Per 11:49
/ 355 Kez Okundu
| |

Yurt genelinde ağır kış şartları hissedilirken, Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersin’in Silifke ilçesinde açıkta çileğin hasadına başlandı

Yurt genelinde ağır kış şartları hissedilirken, Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden olan Mersin’in Silifke ilçesinde açıkta çileğin hasadına başlandı. Çileğin kilosu 10 liradan tarlada alıcı buluyor.
Atayurt Mahallesi’nde çilek üreticisi aynı zamanda Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer’in tarlasında çilek hasadı yapılırken, toplanan 200 kilogram çilek İstanbul’a gönderildi.
Topladığı 200 kilogram çileği İstanbul’a gönderdiğini belirten Ali Türer, “Çilek fidemizi Eylül ayında diktik. Aralık ayında hasadını yapıyoruz. Çileğin tadı, aroması çok güzel. Türkiye’nin açıkta ilk çilek hasadını yaptık. Allah kazancımızı bereketlendirsin. Sezon sonuna kadar 7 dönüm tarlamdan 15 ton çilek hasadı bekliyorum. Kilogramı 10 liradan alıcı buluyor” dedi.
Normal şartlarda mevsimindeyken 1 ile 1,5 liradan satılan çileğin bugünlerde daha tarlada 10 liradan alıcı bulduğunu anlatan Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer özellikle Atayurt başta olmak üzere Arkum, Atakent ile Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi mahallelerinde de çilek üretiminin yapıldığını söyledi. Türer, “Kış ortasında çilek hasat ettiğimizi görenler şaşkınlığını gizleyemiyorlar. Öyle ki, meyveleri gönderdiğimiz diğer illerden bu yönde de olumlu tepkiler alıyoruz. Şu an için sınırlı miktarda hasat edilen ürüne gelen talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz. Ancak bundan sonra yavaş yavaş hasat miktarı artacak ve herkes soğuk kış günlerinde bol bol çilek tüketebilecek” dedi.
İlçe genelinde Mart ayının son günlerinden itibaren çilek bolluğu yaşanacağını ifade eden Başkan Türer, “Bu sezon 18 bin 350 dönüm alandan 65 bin ton çilek hasadının beklendiği ilçede, Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek hasat boyunca çileğin bir bölümünün yurt içinde pazarlanması, bir bölümünün de başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilmesi bekleniyor. Çilek, ilçenin önemli bir istihdam kaynağı olarak dikkati çekiyor. Ekim döneminden hasat sonuna kadar yaklaşık 3 bin aileye geçim kapısı olan çilek, çoğunluğu kadınlardan oluşan binlerce kişinin el emeğinin ardından sofralara ulaşıyor. 10 bin kişide çilekten istihdam ediyor” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.