Mert Ali’nin tekerlekli sandalyesinin aküsünü çaldılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mert Ali’nin tekerlekli sandalyesinin aküsünü çaldılar
03 Oca 2018 / Çar 10:54
/ 49 Kez Okundu
| |

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde yaşayan 11 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Mert Ali Savğı’nın tekerlekli sandalyesinin aküsü çalındı

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde yaşayan 11 yaşındaki doğuştan bedensel engelli Mert Ali Savğı’nın tekerlekli sandalyesinin aküsü çalındı. Küçük Mert Ali’yi şimdi babaannesi sırtında taşıyor.
Üç çocuklu Zeliha ve Ali Savğı çiftinin en büyük çocukları olan 11 yaşındaki Mert Ali Savğı doğumda beynine oksijen gitmemesinden dolayı bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Hayatını tekerlekli sandalye ile devam ettiren Mert Ali’nin misafirliğe geldiği yılbaşı gecesi yine Cevdetiye beldesinde yaşayan babaannesi Emine Savğı’nın evinin önünden tekerlekli sandalyesinin aküsü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Sabah saatlerinde sandalyenin aküsü olmadığını fark eden aile jandarmaya başvurdu. Hırsızlıkla ilgili jandarma inceleme başlattı.
Cevdetiye İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi olan Mert Ali aküsü olmadığı için okula babaannesinin sırtında gidip geliyor. Aküsünü çalanlara, "Benden daha kötü olsunlar" diye seslenen Mert Ali, "Ailemin maddi durumu yok. Bu aküyü de bana bir hayırsever vermişti, onu da çaldılar. Ben büyüklerimden yardım bekliyorum" dedi.
Babaanne Emine Savğı ise, "Sandalyenin aküsünün olmadığını sabah fark ettim. Kabloyu kesip çalmışlar. Ne diyeyim Allah’ından bulsun kim yaptıysa. Mert Ali’nin fizik tedaviye ihtiyacı var. Doktorlar belki yürür dedi. Fizik tedavi yaptıramıyoruz. Yardıma muhtacız" şeklinde konuştu.
Akranları gibi koşup oynayamayan Mert Ali Savğı futbolu çok seviyor. Fanatik Galatasaray taraftarı olan küçük çocuk, Galatasaray formasını da üzerinden hiç çıkarmıyor. Hayranı olduğu Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis’e de seslenen Mert Ali, "Hayranıyım, imzalı bir forma istiyorum" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.