MEÜ’de ’Batı Resminde Yemek Kültürü Üzerine Bir Yorumlama’ konferansı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MEÜ’de ’Batı Resminde Yemek Kültürü Üzerine Bir Yorumlama’ konferansı
13 Mar 2018 / Sal 12:33
/ 38 Kez Okundu
| |

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından ’Batı Resminde Yemek Kültürü Üzerine Bir Yorumlama’ başlıklı konferans düzenlendi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından ’Batı Resminde Yemek Kültürü Üzerine Bir Yorumlama’ başlıklı konferans düzenlendi.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’ndeki konferansta konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Muzaffer Yılmaz, yemekle sanat arasındaki ilişkiyi görsellerle açıkladı. Neolitik dönemde toprak, üreme, mahsul, tarım ve kadının bir araya geldiğinde bambaşka bir sanatın ortaya çıktığını kaydeden Yılmaz, "İnsanoğlu bu dönemde sanatla yemek kültürünü mağarada harmanlıyor. Modernleşen dünyada da değişim, kendini yemek kültürü üzerinden resim sanatında buluyor. Batı sanatında insanoğlu bazen günahı, bazen yasağı, bazen de bir ihaneti yemek metaforu üzerinden vurgulamaya çalışıyor” dedi.
Sanatın resim, mimari, seramik gibi alanlara ayrılmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Nasıl ki kulağını eğiten birisi güzel bir müzikten etkileniyorsa, gözünü eğiten biri de güzel bir resimden, güzel bir heykelden aynı oranda etkilenebilir. İkisinde de estetik haz aynı kutsallıktadır” diye konuştu.
Etkinlik sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı tarafından Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Yılmaz’a teşekkür belgesi takdim edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.