Microsoft örnek okulu GKV eğitim teknolojileri zirvesinde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Microsoft örnek okulu GKV eğitim teknolojileri zirvesinde
07 Ara 2017 / Per 11:48
/ 80 Kez Okundu
| |

Microsoft Örnek Okulu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenleri Bahar Birimoğlu Başar ve Fatoş Hanedan katıldıkları Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde sunum yaparak ders içi kodlama eğitimiyle ilgili uygulanan çalışmaları gözler önüne serdiler

Microsoft Örnek Okulu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenleri Bahar Birimoğlu Başar ve Fatoş Hanedan katıldıkları Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde sunum yaparak ders içi kodlama eğitimiyle ilgili uygulanan çalışmaları gözler önüne serdiler.
Anadolu’daki ilk ve tek Microsoft Örnek Okulu olan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmenleri Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne katılarak “ Microsoft 365 ve Eğitmen Programları ile Bir Dijital Dönüşüm Hikayesi” konulu etkinlikte sunum yaptı. Sunumu gerçekleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenleri Bahar Birimoğlu Başar ve Fatoş Hanedan teknolojinin hızla eğitimin en önemli unsuru haline geldiğini ve önümüzdeki süreçte tam teknolojinin uygulanacağı yeni eğitim sistemlerine doğru dünyada önemli bir gidişin olduğuna dikkat çekerek Türkiye’nin bu anlamda hızlı hareket ederek teknolojiye hakim nesiller yetiştirilmesi için büyük çabalar sarf etmesi gerektiğini vurguladılar. Yaptıkları sunumda son iki yıldır GKV Özel Okullarında gerçekleştirilen kodlama eğitimi uygulamalarıyla ilgili bilgiler verdiler. GKV Özel Okullarının teknolojiye yönelik önemli yatırımlar yaptığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan “Kurumlarımız bünyesinde son 2 yıldır uyguladığımız kodlama derslerimiz hakkında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenleri tarafından Türkiye’nin çeşitli okullarından yaklaşık 1300 katılımcının yer aldığı Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne katılarak “ Microsoft 365 ve Eğitmen Programları ile Bir Dijital Dönüşüm Hikayesi” konulu organizasyonda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenlerimiz Fatoş Hanedan ve Bahar Birimoğlu Başar ders içi uygulamalarından bir demo yaparak panelde okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Kurumlarımız eğitim alanındaki dünyadaki bütün gelişmeleri mercek altına alarak sürekli takip ediyor, yeni uygulamaların neredeyse ilk uygulayıcı kurumları arasında yer alıyor. Teknolojiyi kullanan değil, aynı zamanda teknolojiye hakim ve teknoloji üreten bireyler yetiştirmek, bunu her alana yaymak zorundayız. Bu anlamda okul öncesinden başlayan teknoloji eğitimimiz kurumlarımızın bütün safhalarında devam ederken öğrencilerimiz kendi programlarını kendileri yaparak önemli bir ilki de gerçekleştiriyor. Burada emeği geçen hocalarımızı ve bizlerden desteklerini esirgemeyen ailelerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
İstanbul’da gerçekleştirilen zirvede ayrıca, Dr. Selçuk Şirin ile “Süper İnsan Yetiştirmek”, Emin Çapa ve Batuhan Aydagül’ün gerçekleştirdiği “Değişen Eğitim Modelimizle Geleceğimize Bir Bakış” konulu söyleşilerden, Minecraft: Eğitim Sürümü öğretmen demolarına, Dr. Şirin Karadeniz ve Bager Akbay’ın katılımlarıyla "Türkiye’de STEAM Eğitimi" ve Doç. Dr. Çetin Tüker’in yorumlarıyla "Oyun Tabanlı Kodlama ve Robotik ile Öğrenme" paneline kadar eğitim teknolojilerini her açıdan değerlendiren konu başlıkları, interaktif uygulamalar ve yetkin isimler yer aldı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.