Milletvekili Aydemir: “Hocalı yürek yaramız”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milletvekili Aydemir: “Hocalı yürek yaramız”
26 Şub 2018 / Pzt 14:13
/ 51 Kez Okundu
| |

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Hocalı Katliamı tarihin kara sayfalarından biri ve belki de en kanlı olanlarındandır

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Hocalı Katliamı tarihin kara sayfalarından biri ve belki de en kanlı olanlarındandır. İnsanlık vicdanı, tarihin insafı, kardeşlik ekseninde yürek, hal ve istikbalini bütünleştirmiş Türk Milleti; insanlık ve ona ait merhamet hislerinden yoksun zalimleri ebediyen lanetleyecek, Hocalı Şehitleri bir büyük iman coğrafyasının yüreğinde ebediyen yaşayacaktır” dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Hocalı Şühedasını anma, katliamı telin etkinliğine katıldı.
Azerbaycan Başkonsolosu Nuri Guliyev’in de iştirak ettiği etkinlikte katılımcılara seslenen Milletvekili Aydemir, “Hocalı gönül adresimiz. Hocalı Katliamı ise yürek yaramız. İnsanlık katillerini lanetliyor, şühedamıza rahmet niyaz ediyoruz. Selam ve dualarımız, insanlığın sükut ettiği Hocalı Katliamına karşı duranlara, Hocalı katliamına sessiz kalmayanlaradır. Şühedamıza rahmet, Hocalı katillerine ebediyen lanet olsun” dedi.
“Katliama sessiz kalanları telin ediyoruz”
Sunumunda, Hocalı şehitlerinin ebediyen rahmet ile anılacağı ve unutulmayacağını, Türk Milletinin Azerbaycan’ın acısını paylaştığını kaydeden Milletvekili Aydemir, “Hocalı katliamını asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Vicdan, haysiyet ve insanlık onurundan mahrum olan katiller ebediyen zillete mahkum kalacaktır. Bu katliama seyirci kalanları da telin ediyoruz” diye konuştu.
Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Erzurum’un bir asır önce Hocalı katliamına eş bir soykırım yaşadığı, binlerce mazlumun Ermeni çetelerince katledildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, “Hocalı katliamının acısını en derin ve yürekten hisseden bu dadaş coğrafyasından, Arakan’dan Gazze’ye, Hocalı’dan Suriye’ye masumları katledenleri lanetlediğimizi vurguluyor, şehitlerimize rahmet niyaz ve dualarımızı gönderiyoruz. Allah’ın rahmeti şehitlerimizin üzerine olsun” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.