MMO’da Temel Bilirkişilik Eğitimleri devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MMO’da Temel Bilirkişilik Eğitimleri devam ediyor
07 Mar 2018 / Çar 11:01
/ 174 Kez Okundu
| |

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, üyelerine yönelik olarak düzenlediği "Temel Bilirkişilik Eğitimleri"ne devam ediyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, üyelerine yönelik olarak düzenlediği " Temel Bilirkişilik Eğitimleri"ne devam ediyor.
MMO Samsun Şubesi “ Bilirkişilik Yönetmeliği” kapsamında Adalet Bakanlığı Hukuki İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından eğitici kuruluş olarak yetkilendirildi. Bu kapsamda eğitim toplantılarına başlanıldı.
Üç günlük teorik eğitimde Türk yargı teşkilatı, yargısal faaliyet içinde yer alan süreler, yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler, ispat hukukuna ilişkin temel kavramlar, bilirkişinin nitelikleri, bilirkişiliğe başvuru, sicil ve listeye kayıt, bilirkişinin yetkileri ve ödevleri ile etik ilkeler, bilirkişinin denetimi ve sorumluluğu, bilirkişi incelemesine başvuru ve inceleme konusu, bilirkişinin görevlendirilmesi, bilirkişi incelemesinin yapılması, oy ve görüşün sunulması ve bilirkişi raporunun teslim edilmesi ve değerlendirilmesi konuları anlatılacak olup; bir günlük uygulama da ise bireysel veya heyet halinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetim faaliyetleri detaylı bir şekilde anlatılacak. Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan tüm katılımcılara Bilirkişilik Temel Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. Temel Bilirkişilik Eğitimi sunumu, Av. Dr. Cengizhan Hatipoğlu tarafından yapılırken eğitime toplam 21 kursiyer katıldı.
MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın, "Adalet Bakanlığı Hukuki İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından eğitici kuruluş olarak Odamızın yetkilendirildik. Bilirkişilik temel eğitiminin 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 saatten oluşuyor. Bilirkişilik eğitimleri zorunlu hale gelmeden önce odamız meslektaşlarımıza yönelik kamulaştırma, makine değerleme, iş kazaları gibi konularda uzun yıllardır bilirkişilik eğitimleri yapmaktaydı. Şimdi ise ilgili kanun ve yönetmeliklerce bilirkişi olma özelliklerine sahip kendi alanında 5 yıllık mesleki kıdem kazanmış üyelerimiz ve vatandaşlarımıza açık hale geldi. Kursiyerlerin adli ve idari yargı komisyon başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifikayla birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.