MTSO’da ’Tek Durak Ofis’ uygulaması kapsamında ilk şirket kuruldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MTSO’da ’Tek Durak Ofis’ uygulaması kapsamında ilk şirket kuruldu
15 Mar 2018 / Per 14:40
/ 89 Kez Okundu
| |

Şirket kurmayı kolaylaştıran düzenlemenin yürürlüğe girmesi, Ticaret ve Sicil Müdürlüklerinin ‘Tek Durak Ofise’ dönüşmesi ve 7 prosedürün 1’e inmesinin ardından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde ilk şirket kurulumu gerçekleştirildi

Şirket kurmayı kolaylaştıran düzenlemenin yürürlüğe girmesi, Ticaret ve Sicil Müdürlüklerinin ‘Tek Durak Ofise’ dönüşmesi ve 7 prosedürün 1’e inmesinin ardından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde ilk şirket kurulumu gerçekleştirildi.
MTSO’dan yapılan açıklamaya göre, yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla 8 bakanlık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile diğer özel sektör kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Meclis’te kabul edilen kanun, 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu kanun değişikliğiyle, şirket kuruluş işlemlerinde, imza tasdiki, imza beyanı ve defter açılış onayları için Ticaret Sicil Müdürlükleri tek temas noktası olacak. Böylece, kurucular yalnızca tek bir noktaya başvuruda bulunarak şirket kuruluş işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek.
İlk şirket Suriye vatandaşından
Bu kapsamda MTSO Sicil Müdürlüğü’ne şirket kurulumu için başvuran Suriye vatandaşı Feras Alamar, yeni düzenlemeden yararlanan ilk firma yetkilisi oldu. El Ammar İnşaat Limited Şirketi’nin kurulum sözleşmesi, yeminli tercüman aracılığıyla beyanlı olarak, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek’in katılımıyla, Mersin Ticaret ve Sicil Müdürü Halis Çakır’ın huzurunda gerçekleşti.
Zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak
Söz konusu düzenlemelerle ticari hayatın kolaylaştırılması, işlem maliyetlerinin ciddi oranda azaltılması hedefleniyor. Ayrıca bu düzenlemelerle, yatırım ortamına ilişkin bürokratik süreçlerde zaman ve maliyet açısından iyileştirme sağlanması, ulusal ve uluslararası yatırımların artırılması, uluslararası kuruluşların yatırım ortamına ilişkin raporlarında ülke sıralamasının iyileştirilmesi amaçlandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.