myTomorrows ve Emmaus Life’den orak hücreli anemi için işbirliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
08 Oca 2018 / Pzt 13:17
/ 146 Kez Okundu
| |

myTomorrows ve Emmaus Life Sciences Inc

myTomorrows ve Emmaus Life Sciences Inc. AB, Türkiye, Orta Doğu ve Güney Amerika’da orak hücreli anemi için erken erişim programı kapsamında işbirliği içerisinde çalışacağını açıkladı.
myTomorrows ve Emmaus Life Sciences, Inc. Orak Hücreli Anemi hastalarının tedavisi için L-Glutamine (ağız yoluyla alınacak toz) ilacı için bir erken erişim programının sunulabileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, mevcut durumda belirli hastalar için sunulmakta olan bu erken erişim programı, AB, Türkiye, Orta Doğu ve Güney Amerika’daki doktorlara onay öncesinde uygun hastalara L-Glutamine reçete etme olanağı tanıyacak.
L-Glutamine, 2017 yılı Temmuz ayında ABD’de yetişkin ve beş yaş ve üzeri çocuk Hastaların orak hücreli anemi tedavisinde kullanımı için onaylandığı belirtilirken 11 Aralık 2017’de, Emmaus, Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde düzenlenen Amerikan Hematoloji Topluluğunu 59’uncu toplantısında L-Glutamine’in ABD’deki Orak Hücreli Anemi hastalarının tedavisi için kullanılabileceğini açıklanmıştı.
Organ hasarına, felce ve birçok farklı yan etkiye neden olabilen orak hücreli anemi, insanı zayıf bırakan kriz ve ağrı nöbetlerine yol açan bir kalıtsal kan hastalığı olarak biliniyor. Orak hücreli anemi, Avrupa’da yaklaşık 80 bin, dünya genelinde de milyonlarca hastayı etkilese de nadir görülen bir hastalık olarak görülüyor.
myTomorrows’un kurucusu ve CEO’su Dr. Ronald Brus konuyla yaptığı değerlendirmede, "Dünya genelinde yalnızca birkaç tatmin edici düzeyde tedavi seçeneği sunulmakta olduğundan orak hücreli anemi hastalarının tıbbi ihtiyaçları tam olarak karşılanamamaktadır. L-Glutamine’in ABD’de onay alması, bu hastalık alanında tedavi alternatiflerinin geliştirilmesi açısından önemli bir kilometre taşıdır. AB, Türkiye, Orta Doğu ve Güney Amerika’da doktorlar ve hastaların erken erişimini destekleme konusunda Emmaus ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.
Emmaus’un Kamu Sağlığı Sorumlusu, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr. Yutaka Niihara da şunları söyledi: "Avrupa’da L-Glutamine için onay almak üzere çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bu süreçte, AB, Türkiye, Orta Doğu ve Güney Amerika’da doktorlar ve hastalarının ihtiyaçlarını karşılayacak bir erken erişim olanağı konusunda myTomorrows ile iş birliği içerisinde çalışmaktan gurur duyuyoruz".


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.