’Nargile’ ile deniz patlıcanı, kimyasal ile ahtapot avlamışlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
’Nargile’ ile deniz patlıcanı, kimyasal ile ahtapot avlamışlar
26 Şub 2018 / Pzt 18:01
/ 67 Kez Okundu
| |

Urla Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Amirliği, bir hafta içinde gerçekleşen iki ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla deniz canlılarını avlayan vatandaşlara suçüstü yaptı

Urla Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Amirliği, bir hafta içinde gerçekleşen iki ayrı operasyonda, yasa dışı yollarla deniz canlılarını avlayan vatandaşlara suçüstü yaptı. İlk operasyonda yasak bölgede ’narg ile" href="/tag/ ile/"> ile’ diye tabir ed ile" href="/tag/ ile/"> ilen ve dalgıçlara oksijen pompalanan sistemle deniz patlıcanı avlayan 3 kişi hakkında cezai işlem yapıldı. İkinci operasyonda ise saptadıkları ahtapot yuvalarına kimyasal madde atarak deniz canlılarını uyuşturup yakalayan 4 şahsa 10 bin TL para cezası uygulandı.
Edin ile" href="/tag/ ile/"> ilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Urla Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Şubesi ekipleri, Küçükadalar mevkiinde yasak bölgede deniz patlıcanı avlandığı bilgisine ulaştı. Olay yerine ulaşan Urla deniz polisi, teknede yaptığı araştırmada deniz patlıcanı için dalan kaçak avcılara oksijen ulaştırmayı sağlayan ve halk dilinde ’narg ile" href="/tag/ ile/"> ile’ olarak nitelendir ile" href="/tag/ ile/"> ilen sistemi belirledi.
Teknede bidonlar içinde bulunan deniz patlıcanlarını yeddi emine alan polis, deniz dibindeki dalgıçları da su yüzüne çıkardı. Sistemi inceleyen polis, teknede bulunan tesisat aracılığıyla oksijen göndererek deniz dibindeki dalgıçların daha uzun süre aşağıda kalmalarına olanak tanıyan mekanizmayı da fotoğraflayarak tespit etti.

Güvenli bölgeye bıraktılar
Alaattin İ., Diyadin K. ve İbrahim K. hakkında tutanak düzenleyen Urla polisi, şahıslara yasak bölgede deniz ürünleri avcılığı yaptıkları gerekçesiyle işlem yaptı. Polis, deniz patlıcanlarını da denizde güvenli bir bölgeye bıraktı.
Urla Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube ekiplerinin dün gerçekleştirdiği operasyonda ise ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Çeşmealtı Güvendik sahilinde bir diğer ihbarı değerlendiren ekipler, kimyasal maddelerle deniz canlıları avlayan şahısların peşine düştü. Adalar açıklarında şahısların teknelerine ulaşan polis, teknede yapılan aramada sulandırılmış tarım ilacı ile" href="/tag/ ile/"> ile avlandıkları belirlenen 7 adet büyük ahtapotu tespit etti.
K.A., Ö.A., Y. A. ve B.K. isimli şahıslar hakkında tutanak tutan polis, şahıslara 10 bin TL para cezası uyguladı. Polis, tarım ilaçları ve aparatlar ile" href="/tag/ ile/"> ile avlanmış ahtapotlara el koydu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.