“Nasıl İmam Hatipli Olur” konferansı düzenlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Nasıl İmam Hatipli Olur” konferansı düzenlendi
23 Şub 2018 / Cum 12:13
/ 33 Kez Okundu
| |

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Eğitimci Yazar Ramazan Kayan tarafından “Nasıl imam hatipli olunur” konulu konferans verdi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Eğitimci Yazar Ramazan Kayan tarafından “Nasıl imam hatipli olunur” konulu konferans verdi.
Eğitimci Yazar Ramazan Kayan Gölbaşı İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda öğrencilere yönelik verdiği konferansta, imam hatiplilerin duruşu ve yaşam tarzı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kayan konferansta yaptığı konuşmada, “Sünnet, İslam ahlakıyla ziynetlidir. 15 yaşında bir imam hatipli, yirmi beş yaşındaki bir insan kadar ciddi, olgun, ağırlıklıdır. Onda gevezelik, zevzeklik, şımarıklık, cıvıklık olmaz. İslam’ın kazandırdığı bir vakar ve asalet örtüsüne bürünmüştür. Yirmi tane liseli genç bir arada, bunların dördü imam hatipli baktığınız zaman, onların hangisinin imam hatipli olduğunu hallerinden anlamalısınız. İmam hatipli gençler, gece gündüz ilimde, irfanda, ahlakta, marifette kemal bulmak için çalışırlar. Zaruret olmadıkça tatil yapmazlar, dinlenmezler. İmam hatipli gençlerimize mutlaka çok iyi derecede Arapça öğretilmelidir. Yarım yamalak Arapça ile Zeyd ile Amr’ın kavgasıyla hoca olunmaz kendinizi en iyi derecede yetiştirip imam hatipli olmanın ayrıcalığını yaşayın” ifadelerini kullandı.
Konferans sonrasında Okul müdürü Recep Akbaşlı tarafından Eğitimci Yazar Ramazan Kayan’a çiçek buketi verdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.