Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin binaları yenileniyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin binaları yenileniyor
06 Şub 2018 / Sal 09:24
/ 23 Kez Okundu
| |

Nazilli’de yaklaşık 70 yıl önce yapılan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin binaları yenileniyor

Nazilli’de yaklaşık 70 yıl önce yapılan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin binaları yenileniyor.

2 yıl önce yapılan deprem analizinin ardından yüzde 80 oranında depreme dayanıksız bulunan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarının yıkımına başlandı.
Nazilli’deki eğitim alanında önemli kurumlardan biri olan Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 70 yıllık binalarının yıkılarak yenilerinin yapılacağı müjdesini veren AK Parti Aydın Millet vekili Abdurrahman Öz, bu çalışmanın ara tatilde başladığını ve ilk etapta okuldaki tehlike arz eden dört bloğun yıkıldığını belirtti. Öz, “ Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 70 yıllık binaları, yenilerini yapmak üzere yıkılmaya başlandı. Nazilli’mize hayırlı olsun. 1950 yılında yapılan ve 2 yıl önce yapılan deprem analizinin ardından yüzde 80 oranında depreme dayanıksız bulunan Nazilli Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi binalarının yıkımına başlandı. Aşama aşama yıkılarak toplamda 600 günde yenilerinin yapılması hedefleniyor. 22 Kasım 2017’de ihalesi tamamlanan, 5 kattan oluşan 24 derslikli okul, 300 kişilik sosyal salon, metal atölyesi ve tesisat atölyelerinden oluşan projenin toplam maliyeti 9 milyon 530 bin 860 TL. Projenin bitiş tarihi ise 17 Eylül 2019. Yani okulumuz yaklaşık bir buçuk yıl sonra tamamen yenilenmiş olacak. Şu anda ömrünü doldurmuş dört bloğun yıkım işlemleri tamamlandı” dedi.

Eğitim öğretim aksamayacak
Eğitim öğretimin aksamayacağını kaydeden Millet vekili Öz, “Okul Müdürü İsmail Şimşek’ten aldığımız bilgiye göre yaklaşık bin öğrencisi bulunan okulumuzdaki dört bloğun yıkılması nedeniyle eksilen derslik ve atölye ihtiyacını Yeni Sanayi Sitesindeki Mesleki Eğitim Merkezinden karşılanacak. 9. sınıflarda eğitim gören 350 öğrencinin eğitimleri binalar tamamlanana kadar bu merkezde devam edecek. Merkezdeki alan ve atölyelerin okulumuzla aynı sistemde olması nedeniyle öğrencilerimiz kesinlikle mağdur olmayacak ve eğitimlerinden geri kalmayacak. Yeni binaların tamamlanarak eğitim-öğretime açılması ile birlikte öğrencilerimiz bundan böyle en iyi şartlarda ve donanımlı bir şekilde eğitim alacaklar. Devletimizin gücünü her alanda olduğu gibi eğitimde de görmekteyiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.