Niğde’de tarihi eserlere sprey boya ile yazılan yazılar temizleniyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Niğde’de tarihi eserlere sprey boya ile yazılan yazılar temizleniyor
01 Mar 2018 / Per 16:52
/ 112 Kez Okundu
| |

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ildeki türbelerin, tarihi eserlerin duvarlarına yazılan yazıların tarihi dokuya zarar vermeden kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ildeki türbelerin, tarihi eserlerin duvarlarına yazılan yazıların tarihi dokuya zarar vermeden kaldırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
Sosyal belediyecilik yönünden adından sıkça söz ettiren Belediye Başkanı Rifat Özkan, kültürel etkinlikler olduğu kadar şehrin tarihi dokusunun korunmasını da sağlıyor. Başkan Özkan bu kapsamda ildeki türbelerin, tarihi eserlerin duvarlarına yazılan yazıların tarihi dokuya zarar vermeden kaldırılması için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Başkan Özkan, Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ile birlikte Şerifali Türbesi’ndeki çalışmayı yerinde inceledi.
Yazı kaldırma çalışmalarının şehir genelindeki diğer tarihi eserlere de yapılacağını söyleyen Başkan Özkan, tüm Niğdel ilerin tarihi eserlere yazı yazılmaması konusunda daha duyarlı olması temennisinde bulundu.
Sulu kumlama ile temizlik sistemi, 170 bar kompakt basınçlı yıkama, püskürtme namlusu, kumlama aparatı, yüksek basınç hortumu, üç konumlu püskürtme, döner kalem jet seramik nozul ve silis kumu ile tarihi taşlara zarar vermeden silme olayını gerçekleştiriyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.