Öğrenciler, Ebru sanatı ile stres atıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrenciler, Ebru sanatı ile stres atıyor
05 Mar 2018 / Pzt 12:07
/ 50 Kez Okundu
| |

Fırat Üniversitesinde (FÜ) açılan Ebru sanatı ile öğrenciler, hem sınav stresinden uzaklaşıyor hemde sanat öğreniyor

Fırat Üniversitesinde (FÜ) açılan Ebru sanatı ile öğrenc iler, hem sınav stresinden uzaklaşıyor hemde sanat öğreniyor.
ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Eğitim Fakültesinde atölyede ebru sanatı kursu açıldı. iler" href="/tag/ogrenc iler/">Öğrenc iler, Ebru sanatı hocası Emine Fırat Tuncer eşliğinde, aldıkları kursla hem sınav stresinden uzaklaşıyor hemde sanat öğrenerek boş zamanlarını değerlendiriyor.
Ebru sanatını öğrenc ilere öğreten Emine Fırat Tuncer, kurslara ilgilinin her geçen gün arttığını aktardı.
Üniversite öğrenc ilerine hem Ebru sanatını öğretmek hem de boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla bu kursu düzenlediklerini belirten Tuncer, “Buraya gelen öğrenc ilerimiz yoğun ders ortamlarının dışında boş vakitlerini ebru sanatına gelerek değerlendiriyorlar. Amacımız burada hem öğrenc ilerimize ebru sanatını öğretmek, hem de sosyal faaliyetlerini daha iyi şekilde değerlendirmeleri konularında onlara yardımcı olabilmek. Burada öğrenc ilerimiz, içlerinde gelen duygularını ebru sanatına döküyorlar. İlerleyen zamanlarda sergi açmayı planlıyoruz” dedi.
Fırat Üniversitesinde eğitim gören öğrenc iler ise, sınav stresinden uzaklaşmak ve unutulmaya yüz tutmuş Ebru sanatını tanıtmak amacıyla bu kursa geldiklerini aktardı.
Geleneksel Türk sanatının en önemli dalları arasında yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş Ebru sanatının öğrenc ilere öğretilmesinin önemli bir kültürel etkinlik olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, öğrenc ilerin eğitim-öğretim faaliyetleri dışında sanat alanında da kend ilerini geliştirmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Öte yandan FÜ Basın Yayın ve Halkla İlişk iler Müdürlüğünün destekleriyle, öğrenc iler tarafından yapılan Ebru eserlerini içeren bir kitapçığın baskısı yapıldığı bildirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.