Öğrencilerin ’İstiklal Marşının Kabulü’ gösterisi tam not aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğrencilerin ’İstiklal Marşının Kabulü’ gösterisi tam not aldı
12 Mar 2018 / Pzt 15:30
/ 47 Kez Okundu
| |

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören, davetliler tarafından büyük beğeni topladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören, davetliler tarafından büyük beğeni topladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile davam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Süleyman Uzan, "12 Mart 1921 İstiklal Savaşının elemli ve buhranlı günleridir. İzmir işgal edilmiş, Bursa düşmüş Afyon kaybedilmiş, düşman orduları bin yıllık Türkiye tarihinde ilk defa Türk yurdunu bilfiil işgal etmiştir. Türk milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Böyle bir or tamda yazılan İstiklal Marşı da elbette ’Korkma!’ seslenişi ile başlayacaktır. ’Korku’ ifadesi sıradan bir korku olmayıp her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin büyük bir şairin hisli kalbinde şekil bulmasıdır. Bu en olumsuz durumlarda dahi ümitli kalabilmenin ifadesidir. Çünkü esaret de ümitsizlik de tarihi başarılarla dolu bu millete yakışmazdı. Malazgirt’ten Dumlupınar’a hep bu gençliğin misallerini görmüştü bu topraklar. Atalarımızın büyük fedaklarlıklarla canları pahasına koruduğu bu aziz vatan bizlere ceddimizin bir emanetidir. Almış olduğumuz bu emaneti her ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur. Unutmayınız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe taşımak için çok çalışmalıyız. Çünkü hainler hiç bir zaman boş durmayacak, emellerine ulaşmak için her daim fırsat kollayacaklardır. Bunu yakın tarihimizde de gördük" dedi.
Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Metristepe Kültür Merkezi’nde öğrenciler tarafından sahnelenen etkinlikler kapsamında cenk marşı sahnelenerek öğrenciler tarafından türküler okundu. Devamında ‘Akif İstiklal Marşı’nı yazıyor’ skeci sahnelenirken Türkiye’nin 7 bölgesi gösterisi ve salonun farklı bölümlerinde konuşlanan öğrencilerin söylediği İstiklal Marşı konuklar tarafından büyük beğeni aldı. Ardından ilçe genelinde yapılan şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
Düzenlenen törene Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan, Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İl Genel Meclis üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.