Öğretmenlere atık pil eğitimi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öğretmenlere atık pil eğitimi
09 Kas 2017 / Per 17:10
/ 13 Kez Okundu
| |

Çankırı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile öğretmenlere yönelik atık pil eğitimi düzenledi

Çankırı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile öğretmenlere yönelik atık pil eğitimi düzenledi.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünde görev yapan Çevre Mühendisleri ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği yetkilileri, “Atık pil ve çeşitleri, atık pillerin toplanması ve bertaraf edilmesi” konularında 47 okuldan katılan öğretmenleri bilgilendirdi. Eğitime katılan her bir öğretmen, kendi okulundaki öğrencileri doğayı zehirleyen atık pillerin toplanması yönünde bilinçlendirecek. Öğretmenler, ayrıca, her yıl 1 Ekim–30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası”nı da öğrencilerine tekrar hatırlatarak okullarında toplanan atık piller, kampanya kapsamında dağıtılan atık pil toplama kutularında biriktirilecek. En çok atık pil toplayan okul, kampanyanın da birincisi olarak ödüllendirilecek.
Her yıl düzenli olarak okullardaki öğrencileri çevre seminerleri ile bilgilendirerek çevreye karşı duyarlılık oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Öğrencilerimizin çevreye karşı sorumluluklarını hatırlamaları ve bunu davranış haline getirmeleri için onlara en büyük desteği sağlayacak öğretmenlerimizi bilgilendirdik. Toplumda sağlayacağımız farkındalık ile hem doğa ile barışık yaşayacağız hem de ülke ekonomimize önemli bir katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.