Oğuz Güven 3 yıl 1 ay hapse çarptırıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
21 Kas 2017 / Sal 12:36
/ 39 Kez Okundu
| |

Cumhuriyet Gazetesi İnternet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, sitenin resmi Twitter hesabından atılan “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” tweeti nedeniyle yargılandığı davada 3 yıl 1 ay hapse çarptırıldı

Cumhuriyet Gazetesi İnternet sitesinin Genel Y ayın Yönetmeni Oğuz Güven, sitenin resmi Twitter hesabından atılan “İlk FETÖ iddianamesini hazırl ayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” tweeti nedeniyle yargılandığı davada 3 yıl 1 ay hapse çarptırıldı. Duruşma sonrası açıklama yapan Güven, mahkemenin kararını komik olarak nitelendirdi.
Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sitesi Genel Y ayın Yönetmeni Oğuz Güven’in ‘Terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve ‘Terör örgütlerinin y ayınlarını basmak veya y ayınlamak’ suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı.
İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşm aya, dava kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Oğuz Güven ve avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti, sanık Oğuz Güven’e bir önceki celse cumhuriyet savcısının esasa dair açıkladığı ve bu duruşmada tekrar ettiği görüşüne karşı bir diyeceği olup olmadığı sordu. Güven, şehit savcının ölümü üzerine internet üzerinde yazılan tüm yazıların kendisinin suçuymuş gibi yorumlandığını belirterek, “Tüm suçum sehven yazılan bir kelimedir. Bu kelime de y ayınlandıktan 52 saniye sonra silinmiştir. Tarafıma bir de PKK suçlaması yöneltilmiştir. İnternet sitesinde y ayımlamak zorunda olduğum haberlerden de suç isnadı yapılm aya çalışılmaktadır. Gazeteci olarak görevimiz haber yapmak ve p aylaşmaktır. Beraatimi istiyorum” dedi.
İki ayrı suçtan 3 yıl 1 ay hapis
Kararını açıkl ayan heyet, sanık Güven’i “PKK/KCK silahlı terör örgütünün bildiri veya açıklamalarını y ayınlamak” suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan ise 1 yıl 10 ay 15 gün olmak üzere toplamda 3 yıl 1 ay 1 gün hapse çarptırdı. Sanığın kişilik özellikleri ve duruşmalardaki tutum ile davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, bir daha suç işlemeyeceği hususunda kanaat oluşmadığı gerekçesiyle sanığın cezasını ertelemedi.
“Acı acı gülmek zorunda kalıyorum”
Oğuz Güven, duruşma sonrası kızı Demet Güven Ak yıldız, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, TGC Yönetim Kurulu üyesi Sibel Güneş ve meslektaşlarıyla birlikte adliyenin karşısındaki meydanda basın açıklaması yaptı. Oğuz Güven, "Komik olarak nitelendiriyorum. Tutuklama kararıma da cezaevine giderken gülmüştüm. Burada bir kez daha acı acı gülmek zorunda kalıyorum. Eksik kelimeyle atılan bir tweet dol ayı ceza üstüne ceza yağdırdılar” dedi. TGC Yönetim Kurulu üyesi Sibel Güneş, Oğuz Güven’in cemiyetin yönetim kurulunda olduğunu söyleyerek, tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. CHP milletvekili Barış Yarkadaş ise, twitterda 52 saniye kalan tweet nedeniyle Güven’in hapse mahkum edildiğini söyleyerek, “Duruşmada karar açıklanırken kronometre tuttum. Mahkeme de mahkumiyet kararını 52 saniyede açıkladı” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.