Oğuzlar Barajı hızla yükseliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Oğuzlar Barajı hızla yükseliyor
08 Şub 2018 / Per 15:26
/ 195 Kez Okundu
| |

Çorum’da yapımı devam eden Oğuzlar Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte bin 780 dekar arazi suyla buluşacak

Çorum’da yapımı devam eden Oğuzlar Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte bin 780 dekar arazi suyla buluşacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Çorum’da nasibini aldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı yatırımlarla Çorum’un mümbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ederken son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Son 15 yılda Çorum’da 6 içme suyu tesisi tamamlanırken, toplamda 380 bin 125 kişi için yıllık 10,04 milyon metreküp içme suyu sağlandı. 7 adet baraj ve 3 adet gölet tamamlanırken toplamda 853 milyon metreküp biriktirme hacmine ulaşıldı. Ayrıca yapımı tamamlanan 14 sulama tesisiyle 158 bin 950 dekar arazi sulamaya açıldı. Böylece çiftçilere yıllık 127 milyon 216 bin lira zirai gelir artışı sağlandı. 2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 68 dere ıslahı ile il merkezinde, 48 adet yerleşim yeri ve 15 bin dekar arazi taşkınlardan korundu.
İnşaat çalışmaları hızla devam eden Oğuzlar Barajında gövde sıyırma kazıları tamamlanırken dipsavak cebri boruları imalatı yapıldı. 17 milyon 960 bin liraya mal olacak ve ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 157 bin katkı, 890 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenen proje fiziki gerçekleşme yüzde 62 seviyelerine ulaştı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.